34.1 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăSocialSanatateCele mai nocive alimente care se gasesc pe masa de Craciun a...

Cele mai nocive alimente care se gasesc pe masa de Craciun a romanilor

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Cum iti bati joc de vitaminele din alimente cand le depozitezi in frigider

Multe persoane obisnuiesc sa depoziteze toate alimentele in frigider,...

În perioada sărbătorilor de iarnă, românii obișnuiesc să consume multe alimente tradiționale care sunt periculoase pentru sănătate.

De pe masa de Crăciun a românilor nu lipsesc sarmale, cârnați, caltaboș, piftie, slănină, salate cu multă maioneză. Medicii ne sfătuiesc să mâncăm cumpătat pentru a nu ajunge la spital.

Toate produsele tradiționale care se află pe masa românilor de Crăciun pot reprezenta un pericol dacă sunt consumate în exces. Spre exemplu, consumul de cârnați este o cauză frecventa a episoadelor de gută, iar pentru persoanele care suferă de ulcer, carnea tocată din care se prepară sarmale sau alte produse, este un adevărat pericol.

Persoanele care suferă de boli cronice trebuie să fie precaute când vine vorba despre preparatele tradiționale de Crăciun, cu atât mai mult cu cât au ținut post înainte.

Medicii avertizează că persoanele care suferă de afecțiuni hepatice, cum ar fi hepatita cronica sau ciroza, pot suferi complicații în această perioadă a anului, întrucât bila este suprasolicitată și nu mai poate face față.

Abundenta și consumul excesiv la mesele tradiționale pot, de asemenea, provoca indigestii, colici biliare, colecistite, pancreatite, dar și alergii alimentare.

Ultimele stiri