11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATECele mai puternice tari din lume nu dau doi bani pe rublele...

Cele mai puternice tari din lume nu dau doi bani pe rublele Rusiei! ”Putin e cu spatele la zid!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Statele membre G7 apreciază luni că cererea plăţii în ruble a gazelor naturale ruseşti ”nu este acceptabilă” şi arată că preşedinrele rus Vladimir Putin se află ”cuspatele la zid”, anunţă ministrul german al Economiei Robert Habeck, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Toţi miniştrii (Economiei din statele membre) G7 au căzut de acord asupra faptului că este vorba despre o încălcare unilaterală clară a contractelor actuale (…), ceea ce înseamnă că o plată în ruble nu este acceptabilă”, anunţă Habeck la finalul unei reuniuni virtuale a omologilor săi din G7.

”Cred că trebuie să interpretăm această cerere ca pe faptul că (preşedntele rus Vladimir) Putin este cu spatele la zid”, subliniază el.

Vladimir Putin anunţa săptămâna trecută că Rusia nu va mai accepta plăţi în dolari sau în euro ale livrărilor de gaze naturale ruseşti către Uniunea Europeană (UE) şi dădea autorităţilor ruse un termen de o săptămână să elaboreze un nou sistem de plată în ruble.

”Cerem întreprinderilor vizate să nu răspundă cererii lui Putin”, anunţă luni Robert Habeck, care cataloghează Rusia drept un ”furnizor nefiabil”.

Prin această cerere, ”tentativa lui Putin de a ne diviza este evidentă”, denunţă ministrl german, a cărui ţară deţine în acest an preşedinţia G7 – din care fac parte Canada, Franţa Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite.

Liderul de la Kremlin a anunţat că această decizie a sa reprezintă o reacţie faţă de o blocare a actvelor Rusiei de către Occident, în cadrul unor sancţiuni impuse Moscovei din cauza invaziei şi Războiului din Ucraina.

Ultimele stiri