10.4 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăStirea zileiCenzura maxima pe TikTok! Ce se intampla daca pui #Hamas, #Gaza sau...

Cenzura maxima pe TikTok! Ce se intampla daca pui #Hamas, #Gaza sau #Israel

in:

Stiri pe acelasi subiect

Cenzura maxima pe retelele de socializare referitor la conflictele militare din Fasia Gaza sau din Ucraina. Mai nou orice hashtag legat de cele doua conflicte in desfasurare iti anuleaza practic continutul postat fara a tine cont daca acestea chiar au mesaje ce indeamna la violente!

TikTok a anuntat ca a sters peste 500.000 de videoclipuri si a inchis 8.000 de transmisiuni in direct legate de conflictul dintre Israel si Hamas, la cateva zile dupa un avertisment din partea UE care i-a reamintit obligatia de a lupta impotriva continuturilor ilegale, informeaza AFP.
Din 7 octombrie, „am eliminat peste 500.000 de videoclipuri si am inchis 8.000 de livestream-uri in regiunea afectata, pentru incalcarea regulilor noastre”, a precizat TikTok pe blogul sau duminica, adaugand ca si-a intarit echipele de moderare.

Joi, Bruxelles-ul a avertizat reteaua de socializare chineza, foarte populara in randul tinerilor, cu privire la obligatia sa de a lupta impotriva „continuturilor ilegale” si a „informatiilor false”, in aplicarea noului act legislativ privind serviciile digitale (DSA).

„Aveti o obligatie speciala de a-i proteja de continuturile violente (…) care par sa circule pe scara larga pe platforma dumneavoastra fara masuri de securitate speciale”, a scris comisarul european pentru Agenda digitala, Thierry Breton, intr-o scrisoare adresata patronului TikTok, Shou Zi Chew. Comisarul european a lansat avertismente similare catre Meta, X (fostul Twitter) si YouTube, in conditiile in care un torent de continuturi violente si de dezinformari legate de conflict inunda platformele.

„Am mobilizat imediat resurse semnificative” pentru a pune in aplicare politicile noastre anti-violenta, inclusiv „un centru de comanda reunind membri cheie ai echipei noastre globale de 40.000 de profesionisti in domeniul securitatii”, a detaliat TikTok.

„De asemenea, am imbunatatit sistemul nostru de detectare automata proactiv in timp real, pe masura ce identificam noi amenintari”, pentru a „detecta si elimina automat continuturile violente”, a precizat reteaua, care de asemenea „a adaugat mai multi moderatori vorbitori de araba si ebraica”.

Pentru a combate continutul inselator, TikTok subliniaza ca lucreaza cu organizatii de verificare a faptelor, printre care AFP, in peste 50 de limbi, inclusiv in araba si ebraica.

„In cazul in care verificarea faptelor nu este concludenta, vom clasifica continutul ca fiind neverificat, nu il vom permite in fluxurile ‘Pentru dumneavoastra’ si invitam utilizatorii sa isi reconsidere decizia inainte de a-l distribui”.

TikTok a restrictionat, de asemenea, utilizarea transmisiunilor in direct si a anumitor hashtag-uri. Mai multe retele de socializare au raspuns deja Comisiei Europene, printre care Meta si X. X a declarat ca a sters sau raportat „zeci de mii de mesaje”, dar, considerand raspunsul sau insuficient, Bruxelles-ul a deschis o „ancheta mai aprofundata” impotriva retelei lui Elon Musk, a reamintit luni Thierry Breton la Paris. Compania de monitorizare Visibrain a numarat 166 de milioane de mesaje legate de acest conflict pe Twitter, Facebook, Instagram, YouTube si TikTok, incepand din 7 octombrie.

Prin comparatie, aceasta cifra este cu 47% mai mult decat pentru Cupa Mondiala de fotbal din 2022, unul dintre cele mai comentate evenimente din lume

Ultimele stiri