9.7 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăACTUALITATEChina ameninta cu un razboi direct, dupa vizita SUA in Taiwan: „Cei...

China ameninta cu un razboi direct, dupa vizita SUA in Taiwan: „Cei care se joacă cu focul vor pieri din cauza lui”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială. Inovația...

”Procesul” unui porumbel considerat de poliția indiană spion chinez s-a încheiat

''Procesul'' unui porumbel, ați citit bine, considerat de poliția...

MAE chinez a emis, marți, o declarație, la sosirea, în Taiwan, a lui Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților SUA, în care susține că „Taiwan este o parte inalienabilă a teritoriului Chinei”, astfel că cei care se amestecă în treburile interne ale Chinei „se joacă cu focul și vor pieri din cauza lui”.

Ministerul Afacerilor Externe din China spune că vizita lui Pelosi în Taiwan „este o încălcare gravă a principiului unei singure Chine și a prevederilor celor trei comunicate comune China-SUA”.

„Are un impact grav asupra fundamentului politic al relațiilor China-SUA și încalcă grav suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei. Subminează grav pacea și stabilitatea peste strâmtoarea Taiwan și trimite un semnal grav greșit forțelor separatiste pentru ‘independența Taiwanului’. China se opune ferm și condamnă cu severitate acest lucru și a făcut un demers serios și un protest puternic față de Statele Unite.

Nu există decât o singură China în lume, Taiwan este o parte inalienabilă a teritoriului Chinei, iar Guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legal care reprezintă întreaga China”, se mai arată în declarație.

De asemenea, oficialii chinezi spun că se opun acestei vizite, iar executivul american are responsabilitatea de a o opri.

„China se opune mereu vizitei în Taiwan a membrilor Congresului SUA, iar executivul american are responsabilitatea de a opri o astfel de vizită. Deoarece Președintele Pelosi este liderul în exercițiu al Congresului SUA, vizita și activitățile ei în Taiwan, indiferent de formă și din orice motiv, reprezintă o provocare politică majoră pentru schimburile oficiale ale SUA cu Taiwan. China nu acceptă acest lucru, iar poporul chinez îl respinge total”.

Nu în ultimul rând, China acuză SUA că „au încercat să folosească Taiwanul pentru a controla China. Ea denaturează și ascunde în mod constant principiul unei singure Chine, își intensifică schimburile oficiale cu Taiwan și încurajează activitățile separatiste ale Taiwanului. Aceste mișcări, precum jocul cu focul, sunt extrem de periculoase. Cei care se joacă cu focul vor pieri din cauza lui„.

Ultimele stiri