Acasă Divertisment Chinezii au inventat carasul fara oase

Chinezii au inventat carasul fara oase

O echipă de biologi chinezi au reuşit să obţină o nouă varietate de caras fără oase intramusculare, care îl face mai propice pentru consum, informează Agerpres care preia agenţia oficială Xinhua.

Cercetătorii care fac parte din Academia de Ştiinţe pentru Piscicultură au făcut apel la tehnica editării genetice pentru a desfăşura proiectul.

Carasul, a cărui denumire ştiinţifică este carassius carassius, este un peşte foarte popular în China pentru carnea sa fragedă, însă oasele sale intramusculare fac dificil consumul său, deoarece oasele fine pot rămâne înfipte în gât, şi îngreunează totodată procesarea lui industrială, notează Xinhua.

Grupul de experţi a descoperit gena principală, care controlează dezvoltarea acestor oase, printre 1.600 de exemplare.

Încă din 2021, cercetătorii au reuşit să crească un grup de caraşi care au trecut caracteristicile lor genetice la următoarea generaţie.

Acest proiect reprezintă „un mare avans în creşterea calităţii speciei de caras”, potrivit Academiei de Ştiinţe pentru Piscicultură, şi ar putea avea „un mare impact asupra consumului de vieţuitoare acvatice”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPericolul e mult mai mare decat ne dam seama! Presedintele Macron: ”Franta va trimite trupe in Romania!”
Articolul următorRomania devine oficial o tinta pentru Armata Rusa: Mocova cere ca NATO să se retragă din România!