26.6 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăACTUALITATEChirurg platit cu 35.000 de lei, salariu de la stat, prins ca...

Chirurg platit cu 35.000 de lei, salariu de la stat, prins ca cere mita de la pacienti sa-si faca treaba!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Caz revoltător în Brașov. Un chirurg renumit a fost prins în flagrant, după ce a luat mită 8.000 de lei de la rudele unei femei pe care o operase la inimă. Medicul avea însă un salariu mai mult decât îndestulător.
Doctorul a fost denunțat de un nepot al pacientei, care, sfătuit de un polițist, a reclamat cazul la Direcția Generala Anticorupție.

Nici la audieri, șeful departamentului de chirurgie cardiovasculară a spitalului județean Brașov nu a vrut să vorbească.

Vladimir Ciolacu, avocatul medicului: “Clientul meu nu a dat nicun fel de declarații. Deloc. A păstrat dreptul la tăcere cu privire la acuzațiile aduse”.

Flagrantul a fost realizat la o clinică privată din Brașov, după ce denunțătorul le-a spus anchetatorilor că a plătit deja 2.000, din suma de 10.000 de lei care ar fi fost pretinsă de chirurg. Doctorul ar fi cerut că restul banilor să-i fie aduși la prima consultație post operatorie, realizată în privat.

Claudiu Sandu, Parchetul de pe Lângă Tribunalul Brașov: “Ieri s-a reușit strângerea acestei sume și s-a organizat acest flagrant. Nu este o atitudune corectă nici față de persoanele vulnerabile care necesită intervenții chirurgicale, nici față de ceilalți colegi medici”.

Marți seară, nepotul femeii operate i-a dat doctorului banii care erau însă marcați. În sala de așteptare se aflau anchetatorii, care au năvălit în cabinet imediat și au găsit cei 8.000 de lei în buzunarul jachetei medicului. Inițial, bărbatul a pretins că suma reprezenta plata consultației.

Denunțător: „A doua tranșă s-a petrecut aseară, i-am oferit suma de bani, nu s-a uitat la ea, nici n-a numărat, nimic, şi a băgat în buzunarul de la geacă. Mi-a explicat din nou că e pentru personalul pe care l-a folosit.”

Banii erau însă marcaţi, iar în sala de aşteptare se aflau anchetatorii, care au năvălit în cabinet imediat.

Alexandru Bică, managerul clinicii: “Consultațiile se încasează doar la recepție, în urma căruia pacientul sau pacienții primesc bonuri fiscale”.

Conducerea spitalului judeţean nu a comentat cele întâmplate. Aici, în ultimii doi ani, s-au făcut investiţii de peste 1 milion de euro, special pentru dotarea unei secţii de chirurgie cardiovasculară, astfel încât pacienţii din zona Brașovului să nu mai fie nevoiţi să plece în alte judeţe pentru intervenţii pe cord deschis.

Surse din spital spun că medicul, venit de la Târgu Mureş, avea un salariu de circa 35.000 de lei pe lună. Consiliul Judeţean Braşov a precizat, în plus, pentru Ştirile ProTV, că a acordat, din bugetul propriu, stimulente financiare cu care managerii de spitale pot să recompenseze activitatea celor mai merituoşi angajaţi.

Poliţistul Marian Godină, cel care i-a recomandat nepotului femeii operate să se adreseze anchetatorilor, întreabă pe Facebook: „ V-ar mustra conștiința în locul meu? Pe mine nu.” 24.000 de români au apreciat postarea.

Ultimele stiri