Acasă International Ciclonul Phailin ameninta coasta de est a Indiei!

Ciclonul Phailin ameninta coasta de est a Indiei!

30

Ciclonul Phailin se indreapta spre coasta de est a Indiei, meteorologii indieni avertizand populatia in legatura cu posibilele distrugeri de locuinte, culturi agricole si reteaua electrica, potrivit mediafax.ro.

Ciclonul este asteptat sa ajunga sambata seara in Orissa si Andhra Pradesh, doua state sarace, si va fi insotit de ploi abundente si valuri ce ar putea atinge 2,50 de metri.

Intensitatea sa „ar trebui sa se accentueze cu rafale de vant de pana la 205 sau 215 kilometri pe ora”, au anuntat serviciile meteorologice indiene. Armata a fost plasata in stare de alerta in cele doua state vizate, potrivit postului de televiziune NDTV.

Ajutor alimentar si elicoptere sunt pregatite pentru a fi trimise in zonele care vor fi afectate de ciclon, evaluat, pe scara de clasificare a acestor fenomene, cu un grad mai putin decat categoria cea mai inalta.

Autoritatile se tem ca rafalele de vant vor fi mai puternice decat cele care au lovit Orissa in 1999, in timpul trecerii unui ciclon care s-a soldat cu 15.000 de morti.

„Luptam impotriva naturii. Suntem mai bine pregatiti de data aceasta, am invatat foarte mult din tot ce s-a intamplat in 1999”, a declarat pentru NDTV Surya Narayan Patra, ministrul pentru Gestionarea catastrofelor din statul Orissa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos