Acasă Auto Cine are prioritate in imaginea alaturata? Politistul Marian Godina spune ca e...

Cine are prioritate in imaginea alaturata? Politistul Marian Godina spune ca e CEA MAI DES INTALNITA situatie la Tamponari!

Pentru orașele cu sensuri giratorii această situație are loc în fiecare zi. Șoferii se tamponează fără nicio problemă crezând că au dreptate. Polițistul Marian Godina însă explică cine are prioritate.

Pe Facebook, Marian Godină a scris: Am primit zeci de mesaje cu fotografia asta, aşa că răspund aici, mai ales că e una dintre situațiile des întâlnite la “Tamponări” şi nu de puține ori, cel vinovat se consideră nevinovat iar cel nevinovat se consideră vinovat.

Cel care schimbă direcția de mers trebuie să se asigure. După cum se vede clar în poză, autoturismul portocaliu e cel care îşi schimbă direcția, trecând de pe banda 2 pe banda 1. Direcția de deplasare într-un sens giratoriu este un cerc, deci de fiecare dată când ieşi din giratoriu, părăseşti cercul, adică schimbi direcția de mers şi trebuie să te asiguri.

În cazul unei tamponări, dacă nu se va încheia un formular de constatare amiabilă, conducătorul autoturismului portocaliu va fi sancționat conform articolului 54 alin. 1 din OUG 195/02R, cu amendă de la 4 la 5 puncte amendă şi cu 3 puncte de penalizare.
13177318_1775036236059799_5425740590161674882_n
Cu toate astea, eu personal nu aş proceda ca şoferul autoturismului verde, deşi manevra e legală.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSunt BLESTEMATI! Inca un sportiv de la Dinamo A MURIT! Ambulanta a venit in 20 de minute!
Articolul următor”Prietenii Mocanitei” din Sibiu au lansat o campanie pentru strangere de fonduri. Vor sa cumpeere o locomotiva!