6.3 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăACTUALITATECine conduce, de fapt, PSD? Baronul Oprisan s-a pus primul pe lista...

Cine conduce, de fapt, PSD? Baronul Oprisan s-a pus primul pe lista la alegeri, peste capul lui Ciolacu!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Organizația PSD Vrancea și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare prin decizia Consiliului Politic Județean – se precizează într-un comunicat de presă. Deși nu mai este președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan a prezidat ședința de la sediul organizației județene de partid și s-a propus pe locul 1 pe lista canidaților la Senat.

„Astfel, Oprișan i-a dat o lovitură de imagine lui Marcel Ciolacu, cel care spusese că nu-l va accepta pe Oprișan pe lista pentru Parlamentul României. Practic, Oprișan l-a umilit pe Ciolacu și i-a arătat că încă are influență în PSD Vrancea”, scrie publicația locală editiedevrancea.ro.

Tot marți după-masă, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat că la nivelul Consiliului Politic Naţional au fost validate listele pentru 19 organizaţii județene, fără să anunțe și care sunt acestea. Grindeanu a precizat că miercuri ar urma să aibă loc o nouă ședință în cadrul forului, pentru validarea listelor provenite din restul organizațiilor din țară. Ulterior declarației lui Grindeanu, din cadrul PSD au fost transmise către presă listele cu candidați pentru doar 8 organizații județene, liste pe care se regăsesc și reprezentanți preluați din alte formațiuni politice, respectiv din Bihor, Bacău, Bistrița, Caraș Severin, Hunedoara, Olt, Timiș, Suceava.

Conform informațiilor G4media, la nivelul Consiliului Politic Naţional au fost mai multe discuții contradictorii, privind distribuirea locurilor eligibile pentru noii cooptați în PSD, precum și pentru partenerii politici din PPU.

Și PSD Vrancea a anunțat de asemena că și-a validat lista de candidați, independent de doleanțele conducerii centrale a partidului. 

„Urmare a convocării de catre mai mult de o treime din membrii Consiliului Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea, conform prevederilor statutare, format din președinți de organizații, primari, consilieri județeni, consilieri municipale și parlamentari, CJP a dezbătut în prezența a peste 150 de membri care au participat atât fizic cât și online, mai multe proiecte de hotărâre. Printre altele, pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul de hotărâre privind stabilirea candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea PSD Vrancea”, se precizează în comunicatul transmis de PSD Vrancea.

Deși presa locală a relatat că Marian Oprișan ar fi fost amfitrionul Consiliului Politic, în comunicatul de presă se precizează că ședința a fost condusă de Nicușor Halici, vicepreședintele organizației de partid.

„În urma discuțiilor, consultărilor și a votului membrilor CPJ PSD Vrancea s-a stabilit următoarea listă de candidați:

Senat

 1. Oprișan Marian (care a fost propus în unanimitate de membrii Consiliului Politic Județean)
 2. Dumitrescu Cristian Sorin
 3. Nedelcu Mihai
 4. Nedelcu Cristina

Camera Deputaților

 1. Halici Nicușor
 2. Stoica Elena
 3. Marin Laurențiu Daniel
 4. Carnariu Vasile
 5. Nica George Claudiu
 6. Bălan Doru Geany
 7. Șelaru Aurel

Listele de candidaturi vor fi depuse la sediul central al Partidului Social Democrat, pentru a fi semnate de președintele PSD Marcel Ciolacu”, se prezicează în comunicatul de presă al PSD Vrancea.

Sursa: g4media.ro

Ultimele stiri