Acasă ACTUALITATE Cine este in spatele campaniei negative impotriva PNL? USR investeste mii de...

Cine este in spatele campaniei negative impotriva PNL? USR investeste mii de euro in reclame platite pe Facebook pentru a-i denigra pe viitorii parteneri de guvernare

2861

Uniunea Salvati Romania a platit pe retelele sociale, in ultimele zile, mii de euro pentru a promova cat de mult posibil ancheta portalului Recorder.ro care vorbeste despre politizarea institutiilor publice pe plan local. Ancheta jurnalistica trateaza un anumit subiect, insa aparatul de propaganda al USR l-a exagerat, pe alocuri cu adugiri mincinoase, transformandu-l intr-o adevarata campanie negativa pe facebook la adresa viitorilor parteneri de guvernare.

Materialul video „Singur împotriva partidului”, publicat de Recorder în urmă cu două săptămâni, a avut o audiență uriașă: peste 1 milion de vizualizări pe Facebook și aproape 500.000 pe YouTube în numai două zile. Cu toate acestea, masinaria de partid a USR a considerat ca nu este suficient si a platit mii de euro sponsorizand anumite postari pe facebook pentru ca materialul sa ajunga la cat mai multa lumea.

In plus, USR lanseaza acuzatii gratuite si nesustinute in descrierea postarilor respective:

”Marturia aceasta ne arata cum functioneaza, da fapt, depolitizarea institutiilor publice promisa de Ludovic Orban, in momentul preluarii mandatului”, scrie USR la una din postari, omitand sa spuna ca generalizeaza pornind de la un singur caz particular, in judetul Mures.

După cum puteți vedea în capturile de ecran de mai jos, datele de contact ale disclaimerului pentru reclame politice sunt ale departamentului de comunicare al USR.

Cât privește cazul în sine, atât premierul Orban cât și președintele Iohannis au avut luări de poziție clare pe această temă, pe care USR ”uită” să le promoveze în sponsorizările lor pe facebook.

Spre exemplu, șeful statului a transmis un comunicat prin intermediul Administrației Prezidențiale, în care precizează că respinge ”categoric orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege”. În plus, Șeful statului mai spune că a discutat cu premierul Ludovic Orban despre ”necesitatea accelerării procesului de audit în sfera administrației publice”.

Pe de altă parte, cu puțin timp înainte de apariția materialului Recorder.ro, chiar liderul USR PLUS, Dan Barna, declara public că vede în PNL principalul partener pe scena politică a țării.

„Perspectiva în momentul de față și din sondaje arată că cel mai natural scenariu și cel mai firesc scenariu pentru România va fi o guvernare USR-PLUS – PNL după 6 decembrie”, spunea în data de 6 noiembrie Dan Barna.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos