Acasă ACTUALITATE Ciolacu, după ce a pus un hot dovedit sef la Curtea de...

Ciolacu, după ce a pus un hot dovedit sef la Curtea de Conturi: ”PSD are toleranta zero la coruptie”

452

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut duminica seara, la Antena 3, post controlat de infractorul Dan Voiculescu, ca PSD are „toleranta zero la coruptie”.

„Am pierdut batalia mediatica. In loc sa vorbim de cate lucruri bune am facut, a trebuit sa venim si sa vorbim de legile justitiei, mai ales persoanele care au fost purtatoare de acest mesaj nu au fost cele mai indreptatite de a face acest lucru. Ne-am invatat lectia, nu vom mai face aceeasi greseala. Azi e Ziua Justitiei, am vazut ca toata lumea spune ‘toleranta zero la coruptie’. Categoric si Partidul Social Democrat are toleranta zero la coruptie. Dar nu am vazut in discursul public ca trebuie si toleranta zero la drepturile oamenilor, drepturile fundamentale ale oamenilor. Nu poti… ai toleranta zero la coruptie dar ai si toleranta zero la drepturile fundamentale ale oamenilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a cerut din nou ca „drepturile fiecarei persoane sa fie respectate”.

„Vorbim de suprematia legii, dar nu vorbim de independenta judecatorilor si a procurorilor. Nu putem iarasi face lucrurile cu jumatati de masura. (…) Daca revenim iarasi la aceeasi meteahna, vom plati cu totii mult mai scump. Cine fura, cine a incalcat legea, trebuie sa fie judecat, categoric, dar drepturile fiecarei persoane trebuiesc respectate” a adaugat liderul interimar al PSD.

Justitia trebuie sa-si recapete credibilitatea, a declarat duminica premierul Ludovic Orban, in mesajul transmis de Ziua Justitiei, aratand ca este timpul ca ceva sa se schimbe, ”pentru ca dreptatea in Romania sa nu mai depinda sub niciun motiv de interese marunte sau de alternanta politica rezultata firesc in urma alegerilor democratice”.

„Astazi, cand Romania marcheaza Ziua Justitiei, este un bun prilej sa reflectam asupra parcursului recent al Justitiei romane, mai ales ca 2020 este ultimul an cuprins in strategia actuala de dezvoltare a sistemului judiciar. Au fost si pasi inainte, pe care trebuie sa-i consolidam, dar trebuie sa analizam obiectiv si ceea ce nu s-a facut din motive care tin atat de mediul judiciar, cat si de climatul politico-legislativ din ultimii ani.

Obiectivele cuprinse in strategie au ramas, din pacate, in mare parte neindeplinite. Atacuri la adresa independentei Justitiei, presiuni facute asupra unor magistrati si imixtiunile politice in acest domeniu au alterat, din pacate, actul justitiei si au slabit increderea oamenilor in sistemul judiciar”, a precizat prim-ministrul.

El considera ca ”este timpul ca ceva sa se schimbe, pentru ca dreptatea in Romania sa nu mai depinda sub niciun motiv de interese marunte sau de alternanta politica rezultata firesc in urma alegerilor democratice”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos