Acasă ACTUALITATE Cîțu către USR: ”Trebuia să vă fi demis mult mai devreme. Am...

Cîțu către USR: ”Trebuia să vă fi demis mult mai devreme. Am tolerat o echipă de incompetenți mai mult decât era cazul”

179

Premierul Florin Cîțu a declarat marți în plenul Parlamentul că discursul susținut de Lucian Romașcanu este „ipocrit și populist”. „Ar fi fost mai potrivit să retrageți moțiunea”, a spus Florin Cîțu, care a lansat ulterior o serie de atacuri la adresa USR.

„Ar fi fost mult mai important pentru români să retrageți moțiunea de azi, când avem 15.000 de cazuri și 250 de decese. Dvs vreți să mergeți mai departe și să distrugeți România. Curios că colegii de la USR nu vă aplaudă, dar vă votează. Azi a murit moralitatea. Moțiunea PSD e susținută și votată de USR. Așa zișii reformiști. (…) S-au făcut frați cu PSD și cu extremiștii neo-fasciști pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și care i-a împiedicat să se joace cu viețile românilor”, spune Florin Cîțu.

Cîțu afirmă că guvernarea cu el prim ministru „nu e un joc de copii răsfățați”.

„Sunt dezamăgit. USR joacă alba-neagra de-a guvernarea. După ce a complotat să dea jos guvernul, vrea să revină, dar cu un șef mai indulgent. În 30 de ani de politică nu a existat o alianță mai toxică decât cea de azi – PSD, USR, extremiștii. Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR. (…) Români, ați votat un partid bipolar. Ei spun că sunt în coaliție, dar votează pentru căderea guvernului, alături de PSD. Responsabilitatea pentru tot ce urmează e la USR: dobânzi, pandemie, curs. La PSD e de înțeles, dar USR votează o moțiune de cenzură care spune despre proprii miniștri că sunt incompetenți. Drulă, cum era aia cu zombie politic? Azi votezi o moțiune care spune că ești incompetent. (…) Trebuia să fi demis miniștrii USR mult mai devreme și poate azi aveam câțiva kilometri de autostradă, poate nu eram în situația asta cu pandemia. Am tolerat o echipă de incompetenți mai mult decât era cazul. Nu voi mai permite așa ceva. USR și-a bătut joc de sistemul de sănătate. Au avut bani, au avut tot ce au dorit, dar nu au pregătit valul 4. Este un atentat la sănătatea românilor, un gest criminal. (…) Ați sabotat șansa dreptei de a avea o guvernare stabilă, ați (c.n. USR) mers alături de antisemiți și neonaziști”, a mai spus Florin Cîțu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos