34.1 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATECNA a amendat Romania TV cu 100.000 de lei pentru DEZINFORMARE!

CNA a amendat Romania TV cu 100.000 de lei pentru DEZINFORMARE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...
CNA a amendat, marti, postul Romania TV cu 100.000 de lei pentru modul cum a insistat, in campania electorala, asupra lui George Soros, potrivit Paginademedia.ro. Postul a respins o propunere ca statia lui Sebastian Ghita sa primeasca amenda maxima legala de 200.000 de lei, dar si o propunere de amenda mai mica, de doar 50.000 de lei. Potrivit sursei citate, si B1 TV a fost amendat cu 10.000 de lei pentru povestile cu Soros din campania electorala.

Amenda de 100.000 de lei pentru Romania TV a fost propusa de Orsolya Eva Borsos si a fost votata de sapte dintre membrii CNA. Amenda de 200.000 de lei, respinsa la vot, fusese propusa de Dorina Rusu.

Amenda a fost data pentru incalcarea prevederilor legale ca posturile trebuie sa asigure informarea obiectiva, sa favorizeze libera formare a opiniilor, sa faca distinctia intre fapte si opinii; ca moderatorii sa ceara ferm interlocutorilor probe pentru afirmatiile acuzatoare pe care le fac; ca posturile sa nu difuzeze sub nicio forma manifestari antisemite si xenofobe.

B1 TV a fost amendat cu 10.000 de lei pentru emisiuni in care Sebastian Ghita, pe atunci candidat PRU, dar si alti reprezentanti ai partidului au acuzat reprezentantii USR ca ar fi finantati de George Soros, fara ca moderatorii sa ceara probe si fara sa fie asigurata informarea obiectiva a publicului.

Ultimele stiri