Acasă Economie CNAIR a reziliat contractul pentru autostrada Sibiu-Pitesti! Proiectul ar putea fi intarziat...

CNAIR a reziliat contractul pentru autostrada Sibiu-Pitesti! Proiectul ar putea fi intarziat cativa ani!

10

Dupa aproape 10 ani de chinuieli si invarteli fara niciun rezultat, constructia autostrazii Sibiu-Pitesti ar putea fi intarziata din nou. Compania Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Pitești.

Reprezentanții CNAIR au declarat că au luat această decizie din cauza întârzierilor mari înregistrate.

Asocierea dintre firmele Spea (Italia) și Tecninc Consulting (România) a furnizat până acum studiul de fezabilitate pentru doar două tronsoane din cele cinci ale autostrăzii, respectiv cele mai simple: tronsonul 1 și 5.

Asocierea de firme a depășit cu mult termenul în care trebuia să furnizeze ceea ce își asumase prin contract, adică studiul pentru tronsoanele 2, 3 și 4, porțiunea care presupune străpungerea muntelui.

„Vom face in house studiul de fezabilitate pentru tronsoanele 2, 3 si 4, bazându-ne pe studiul vechi realizat de IPTANA (fostul Institut de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale și Aeriene) și pe contribuția Institutului de Geologie. În octombrie, CNAIR va lansa licitația pentru proiectare și execuție pentru aceste tronsoane”, a declarat pentru HotNews.ro Stefan Ioniță, directorul general al CNAIR.

Compania de Autostrăzi a lansat deja licitațiile pentru proiectarea și execuția tronsoanelor 1 și 5 ale autostrăzii Sibiu-Pitești.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos