Acasă ACTUALITATE Coalitia de guvernare anunță că miercuri va vota eliminarea pensiilor speciale pentru...

Coalitia de guvernare anunță că miercuri va vota eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

123

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, că liderii Coaliției au agreat ca proiectul de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari să fie introdus pe ordinea de zi a plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului și votat, cel mai probabil, miercuri.

El a precizat că situația pensiilor speciale este prioritară, însă pentru fiecare categorie beneficiară trebuie modificată câte o lege, ținând cont și de deciziile Curții Constituționale. Barna a precizatcă o comisie va analiza această situație.
PSD a cerut proiectul social-democraților pe ordinea de zi

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat luni că social-democraţii vor propune marţi, în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Despre pensiile speciale ale parlamentarilor, ştiţi că PSD a depus proiectul de lege în Parlament. Am constatat ipocrizia celor din guvernarea de dreapta atunci când ne-am uitat cu atenţie în buget. Dacă şi dumneavoastră veţi face acelaşi efort, veţi vedea că în bugetul Camerei Deputaţilor şi al Senatului sunt prinşi banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Păi atunci să se hotărască. Când vorbesc serios despre acest subiect şi când nu? Noi solicităm, pentru că mâine dimineaţă (marţi dimineaţă – n.r.) este şedinţă de Birouri permanente reunite, să introducă pe ordinea de zi propunerea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”, a spus Oprea, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos