Acasă Stirea zilei Cod GALBEN de ploi torentiale si furtuni puternice in toata tara!

Cod GALBEN de ploi torentiale si furtuni puternice in toata tara!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de furtuni, valabilă în toată ţara. În paralel, hidrologii ai emis un COD GALBEN de inundaţii valabil în 20 de judeţe.

Între orele 09:40 şi 10:40 în judeţul BUZĂU: Rosetti, Cilibia, Gălbinași, Largu, Luciu, Săgeata, Smeeni, Țintești şi judeţul Brăila: Ianca, Însurăței, Bordei Verde, Cireșu, Dudești, Stăncuța, Traian, Tufești, Viziru, Zăvoaia, se vor semnala: grindină de mici dimensiuni şi frecvente descărcări electrice. Fenomene asociate: averse ce vor cumula în jur de 15 l/mp şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Totodată, trebuiesc evitate oprirea și staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, este recomandat ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentUn cunoscut om de stiiinta BAGA SPAIMA in europeni: Bucurati-va cat mai puteti!
Articolul următorFOTO – VIDEO Carnagiu in SUA: 20 de morti si zeci de raniti intr-un ATAC ARMAT!