Acasă Stirea zilei Cod ROSU de vijelii la munte. Meteorologii anunta probleme in toata tara

Cod ROSU de vijelii la munte. Meteorologii anunta probleme in toata tara

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de vânt puternic, valabil luni, de la ora 02.00 până la ora 18:00 la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură. ANM a transmis și două coduri portocalii și unul galben pentru restul țării.

Potrivit codului roșu, în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140…180 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea vizibilității spre zero.
Primul cod portocaliu este valabil de duminică, ora 18.00, până luni la aceași oră.

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.
Al doilea cod portocaliu a fost emis pentru intervalul 23 februarie, ora 22:00 – 24 februarie, ora 18:00 și vizează Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și al Dobrogei.

Vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80…95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90…100 km/h.
De asemenea, pentru cea mai mare parte a țării a fost transmis un cod galben valabil de duminică ora 18.00, până luni, la aceeași oră.

Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55…70 km/h.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCoronavirusul se extinde in toata Italia. Peste 100 de noi cazuri, mii de oameni in carantina
Articolul următorCriza de masti si costume de protectie in Romania. Reactia doctorului Streinu Cercel: Apă și săpun!