Acasă Mediu Comisar european: Peste 60% dintre ursii din Europa traiesc in Romania. Sunteti...

Comisar european: Peste 60% dintre ursii din Europa traiesc in Romania. Sunteti norocosi!

Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că România are cea mai mare populaţie de urşi din Europa.

„Avem o cifră aproximativă dată de autorităţile din România şi vorbim de circa 4.000 de urşi. Pot fi mai mulţi sau mai puţini, dar cam aceasta este cifra. Iar în total, la nivelul Uniunii, vorbim de circa 6.500 de urşi. Deci, aşa cum se vede, numărul de urşi e mare în România”, a spus comisarul european.

Totuşi, autorităţile trebuie să ia măsuri pentru a nu se mai întâmpla tragedii, iar oamenii e nevoie să ştie cum să reacţioneze când se întâlnesc cu ursul.

„Din alt punct de vedere, cred că România este norocoască, pentru că are un asemenea mediu, în care să trăiască populaţia cea mai mare populaţie de urşi din Europa. Urşii sau lupii sunt animale care îşi caută hrana şi, uneori, când fac acest lucru, se apropie de oameni”, a continuat oficialul european.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentReputat medic german: Persoanelor nevaccinate anti-COVID nu ar trebui să li se permită să călătorească. Sunt un pericol!
Articolul următorVIDEO-Mai multe mini-tornade filmate langa Timisoara!