Acasă Sanatate Comisarul european pentru Sănătate îi avertizează pe români: Rata de vaccinare în...

Comisarul european pentru Sănătate îi avertizează pe români: Rata de vaccinare în România, mult mai mică decât în alte state

79

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a spus vineri la Petrești, în județul Dâmbovița, că rata de vaccinare în România este mai mică decât în alte state membre și că „este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare pentru cetățenii români”.

„Rata de vaccinare din țara dumneavoastră este mai mică decât în alte state membre. (…) Acesta este rolul nostru, să vă sprijinim și să vă transmitem mesajul Comisiei Europene și al UE să vă alăturați efortului nostru”, a spus Stella Kyriakides, după o vizită făcută la centrul de vaccinare din localitatea Petrești, în județul Dâmbovița.

Ea a precizat că trebuie făcute eforturi pentru creșterea ratei de vaccinare.

„Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare pentru cetățenii români. Nu trebuie să ne complacem în situația în care ne aflăm în prezent. Trebuie să facem mult mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta a coronavirusului crează o situație fragilă și periculoasă”, a mai spus comisarul european.

La rândul său, ministrul Sănătății din România, Ioana Mihăilă, a prezentat o parte dintre măsurile pe care autoritățile vor să le ia în acest sens.

„Vrem să încurajăm medicii de familie, autoritățile locale și preoții, cei care sunt mai aproape de oamenii din mediul rural, să meargă mai departe, să-i încurajeze să se vaccineze. În plus, avem în lucru o ordonanță prin care oferim medicilor de familie pentru serviciul de vaccinare pe care îl oferă la domiciliul pacientului, fie că este vârstnic, fie că este nedeplasabil, fie că este greu deplasabil, un tarif mai mare pentru a facilita această vaccinare la domiciliu. Pentru pacienții cu boli cronice vom începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a ținti mai bine acele persoane care sunt și la cel mai mare risc de a contracta și de a dezvolta complicații”, a spus Mihăilă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos