Acasă International Compania aeriana Lufthansa a intrat in greva! Au fost anulate peste 670...

Compania aeriana Lufthansa a intrat in greva! Au fost anulate peste 670 de zboruri in Europa!

26

1LufthansaCompania aeriana germana, Lufthansa, a anulat peste 670 de zboruri prevazute joi in Europa, din cauza unei greve de avertisment a personalului sau de la sol de pe aeroporturi germane, a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Lufthansa si-a anuntat joi intentia de a anula aproximativ 500 de zboruri, un numar revazut in crestere.

Aeroporturile din Frankfurt (vest) si Munchen (sud), cele mai importante terminale Lufthansa, sunt afectate de aceasta greva organizata de catre Sindicatul Verdi, dar si cele din Berlin, Hamburg (nord), Düsseldorf si Koln (vest).

Compania a hotarat sa anuleze aproape toate zborurile in Germania si in Europa, intre orele locale 5.00 (6.00, ora Romaniei) si 12.00 (13.00, ora Romaniei) pe aeroporturile in care are loc greva de avertisment.

„Calatorii au fost informati ieri dupa pranz si au putut incepe sa isi modifice biletul de avion sau sa opteze pentru tren”, a declarat purtatorul de cuvant citat. In opinia sa, acest lucru a permis sa se evite formarea unor cozi de asteptare la ghiseele Lufthansa.

Greva, organizata la apelul Verdi, vizeaza sa exercite presiuni asupra conducerii inainte de lansarea unor noi negocieri, vineri, asupra unor revendicari salariale.

Verdi reclama o crestere salariala de 5,2% pe o perioada de 12 luni pentru aproximativ 33.000 de salariati la sol ai Lufthansa in Germania si cere garantarea locului de munca.

Insa, potrivit unui oficial sindical care participa la negocieri, Christine Behle, citata de agentia de presa germana DPA, negocierile se anunta lungi si dificile, fara sa se astepte vreun acord vineri.

Intr-o conferinta de presa, la Frankfurt, joi dimineata, Behle s-a declarat ea-insasi „surprinsa de amploarea” anularii zborurilor hotarata de Lufthansa.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos