Companiile din sectorul textilelor sar in ajutorul medicilor si spitalelor din Romania

Un grup de 15 companii din industria textilă locală, cu un total de aproape 4.000 de angajaţi şi competenţe diverse, s-au organizat pentru a veni în sprijinul sistemului sanitar din România, care se confruntă în prezent cu o lipsă acută de echipamente de protecţie medicală în lupta cu COVID-19, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Situaţia dramatică a personalului sanitar aflat în linia întâi în bătălia împotriva COVID-19, au determinat echipa publicaţiei Dialog Textil împreună cu consultantul în textile Răzvan Ionele de la Gherzi Textil Organization să iniţieze crearea unui grup de lucru open-end, deschis tuturor celor care vor să se implice în dezvoltarea de capacităţi de producţie de echipamente medicale la standarde internaţionale.

Dintre producătorii care s-au alăturat acestei iniţiative se numără confecţioneri de textile precum Tanex, companie cu două puncte de lucru şi în jur de 500 de angajaţi, Simiz Fashion Focşani, cu 10 linii de producţie şi 700 de angajaţi, Livas Clothing cu cinci baze de producţie care însumează în jur de 600 de angajaţi, Manufactura Turnu Măgurele, Stylar Tailor, Polisea SA, Arason SRL, ETServices, furnizori de soluţii tehnologice precum Morgan Tecnica & Macpi Group, precum şi producătorul local de neţesute cu capital românesc Minet SA.

Consultantul Răzvan Ionele, a declarat: „Am atras alături de noi şi am implicat specialişti cu competenţe diferite, care împreună să formeze lanţul tehnologic necesar pentru a duce la bun sfârşit acest proiect important, a cărui utilitate este atât de stringentă. Sper ca mesajul nostru să ajungă la autorităţile competente, care să ne prijine în demersul de a activa sinergii pe plan naţional. Grupul este deschis, aşadar cei care doresc să ni se alăture ne pot contacta la [email protected]”.