24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăACTUALITATECultura"Condamn în mod expres războiul împotriva Ucrainei!” - Una dintre cele mai...

„Condamn în mod expres războiul împotriva Ucrainei!” – Una dintre cele mai apreciate personalitati ale Rusiei se rupe de Putin

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Soprana rusă Anna Netrebko, care a pierdut numeroase spectacole ca urmare a susţinerii sale cunoscute a lui Vladimir Putin, a condamnat miercuri în mod „expres” războiul provocat de invazia Ucrainei de către Rusia şi a asigurat că de abia îl cunoaşte pe preşedintele ţării sale, relatează EFE.

„Condamn în mod expres războiul împotriva Ucrainei iar gândurile mele se îndreaptă spre victimele acestui război şi familiile lor. Poziţia mea este clară. Nu sunt membră a niciunui partid politic şi nici nu sunt afiliată vreunui conducător al Rusiei”, notează soprana într-un comunicat difuzat de avocatul său în Germania.

Solista, care la sfârşitul lunii februarie a cerut încetarea războiului, a fost mai explicită şi mai clară în afirmaţiile sale, subliniind inclusiv că regretă că unele „acţiuni sau declaraţii ale sale au putut fi greşit interpretate”, scrie agerpres.ro.

„De fapt, nu m-am întâlnit cu preşedintele Putin decât de puţine ori în viaţa mea, în principal în contextul ceremoniile de decernare a premiilor pentru arta mea, sau în deschiderea Jocurilor Olimpice”, a explicat ea.

Netrenko a ţinut să precizeze că nu a primit sprijin financiar de la guvernul rus şi că plăteşte impozitele în Austria, ţară unde rezidă şi a cărei naţionalitate o deţine din 2006.

„Îmi iubesc ţara natală, Rusia, şi lupt exclusiv pentru pace şi unitate prin arta mea”, a spus soprana rusă, care a anunţat că la sfârşitul lunii mai îşi va relua reprezentaţiile, după pauza anunţată la începutul acestei luni, pe motiv că „nu era momentul potrivit pentru a face muzică”.

Înainte de acest anunţ, Netrebko şi-a anulat fără explicaţii mai multe spectacole La Scala din Milano, după ce teatrul italian l-a concediat pe dirijorul rus Valeri Guerguiev pentru a nu fi condamnat invazia rusă din Ucraina.

Opera de stat Bavareză şi Metropolitan Opera din New York au anulat reprezentaţiile lui Netrebko, înţelegând că solista nu se delimitează suficient de Putin.

Musikverein din Viena, unde se desfăşoară celebrul Concert de Anul Nou, a asigurat marţi că în actualele împrejurări nu intenţionează să o invite pe Netrebko să cânte.

Ultimele stiri