Acasă Finante Consilierul guvernatorului BNR anunta vremuri grele: impozite mai mari si dobanzi in...

Consilierul guvernatorului BNR anunta vremuri grele: impozite mai mari si dobanzi in crestere!

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a afirmat ca dobanzile sunt in crestere si este o perioada in toata lumea de marire a acestora. El crede ca ne vom indrepta spre impozite mai mari, Romania fiind pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinta impozitelor raportate la PIB, noteaza news.ro.

Adrian Vasilescu a declarat, duminica, la Digi24, ca se produce o tranzitie de la marea relaxare inceputa din 2012 si pana la marea inasprire. „Dobanzile sunt in crestere, este o perioada in toata lumea de crestere a dobanzilor, de altfel se produce un transfer, o tranzitie de la marea relaxare cu care s-au obisnuit marile Banci Centrale prin 2012 si pana inainte de criza asta, la marea inasprire. Dobanzile cresc si Banca Nationala a crescut dobanzile de trei ori in an”, a anuntat Adrian Vasilescu.

El a precizat ca Romania se indreapta catre impozite mai mari.

„Ne vom indrepta inevitabil, este o parere personala, nu vorbesc in numele Bancii Nationale, catre impozite mai mari pentru ca la aceasta ora suntem tara cu impozitele raportate la PIB pe ultimul loc din Uniunea Europeana. Adica, veniturile din buget raportate la PIB sunt pe ultimul loc din Uniunea Europeana. Avem venituri de 27% si dorinta de cheltuieli de 40%. Nu se leaga. E greu sa faci cresteri de impozit pentru ca si asa populatia este sleita de inflatie, puterea de cumparare a scazut, dar Romania a intarziat cu aceasta masura. Ea trebuia luata mai de mult. Depinde cum se va intelege Guvernul cu populatia, coalitia care ar trebui sa voteze in Parlament o asemenea masura cu populatia”, a explicat Adrian Vasilescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUn diplomat chinez prezice sfarsitul lui Putin: „Este doar o chestiune de timp pana Rusia va fi infranta”
Articolul următorRusii au pus mana pe marea fortareata a Ucrainei: Otelaria Azovstal a cazut!