Acasă Monden Consilierul personal al baronului PSD care nu crede in coronavirus si nu...

Consilierul personal al baronului PSD care nu crede in coronavirus si nu poarta masca a murit de coronavirus

1645

A murit de coronavirus consilierul personal  al presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu. Baronul PSD a declarat in numeroase randuri ca refuza sa poarte masca.

Consilierul a ajuns in urma cu mai multe zile la spital, in stare grava dupa ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Barbatul era internat la Iasi, la Terapie Intesiva. El este cunoscut si cu afectiuni cardiace.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a spus in repetate randuri ca nu poarta masca si ca se bazeaza mai mult pe Dumnezeu ca sa il apere de coronavirus.

Buzatu refuza sistematic si sfidator sa poarte masca de protectie, sustinand ca aceasta este „o prostie”.

„Eu va rog sa credeti ca sunteti in siguranta aici. N-am auzit sa existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toata lumea discuta in momentul acesta. Este foarte bine ca v-ati conformat acestui ordin, dar asta nu inseamna ca toate conduitele trebuie sa le fixati dumneavoastra. Poate sunt persoane care accepta sa ia si amenzi si altceva si atunci, asta este, trebuie sa luati nota de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieti dumneavoastra conduitele mie si nimeni din aceasta sala! (…) Sunteti liber sa procedati cum vreti! (…) Vreti sa ne luam la bataie, ce vreti sa facem? Sunteti intr-un cadru institutional, nu puteti sa ma obligati pe mine, nu puteti! (…) Nu vreau sa port masca si autoritatile competente pot lua masurile de rigoare, dar nu sunteti dumneavoastra autoritatea competenta”, sustinea Buzatu intr-o sedinta cu consilierii judeteni in luna mai.

Gestul lui Buzatu a fost urmat si de unul dintre cei doi vicepresedinti, Vasile Marciuc, care la randul sau au refuzat sa poarte masca de protectie la mai multe sedinte ale CJ Vaslui, precum si in cadrul altor evenimente oficiale. De altfel, Dumitru Buzatu a declarat in cadrul unei interventii tv ca el nu crede in coronavirus si ca nu va purta miciodata masca de protectie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos