22 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăACTUALITATEContre DURE intre Iohannis si Ponta: Acuzatiile lui sunt FALSE!

Contre DURE intre Iohannis si Ponta: Acuzatiile lui sunt FALSE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Preşedintele Klaus Iohannis i-a dat, joi, replica lui Victor Ponta pe Codul silvic: „Acuzaţiile premierului sunt false”. Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara că mai mulți politicieni liberali au avut întâlniri în „calitate oficială și privată” cu reprezentanții firmei austriece Schweighofer și că au dezinformat Administrația Prezidențială pe tema Codului Silvic.

„Mi se apre o declaraţie foarte curioasă. Recunosc că am luat act cu surprindere de această declaraţie. Afirmă la televizor tânărul premier că ar avea el informaţii de la servicii cum că oameni din anturajul meu s-ar fi întâlnit cu diverşi reprezentanţi ai unor procesatori de lemn şi lasă să se înţeleagă că ar exosta un fel de trafic de influenţă la nivelul preşedintelui. Acest lucru este surprinzător şi fals. Am verificat la nivelul Administraţiei prezidenţiale şi nu a existat nicio discuţie, nici măcar cu foşti colegi din PNL pe această temă. Atunci, când am retrimis Codul silvic în Parlament a existat un document pe care ne-am bazat, e documentul care ne-a fost transmis, fără să fie cerut, de către Consiliul Concurenţei, prin care ne-a atras atenţia că există riscul de infringement pentru România. Vreau să subliniez că nu numai preşedintele, ci şi premierul, are datoria să vegheze ca legislaţia românească să fie în concordanţă cu legislaţia europeană. Eu nu mă joc cu legile României. Nu a existat niciun indiciu că cineva ar fi interevenit pentru această chestiune. În consecinţă, luând act de declaraţiile premierului, am rugat organele abilitate să verifice de ce fel de informaţii dispunea premierul, dacă ele se confirmă sau nu. Dacă se confirmă, să se ia de urgenţă măsurile care se dispun. Dacă nu se confirmă, atunci premierul va răspunde pentru aceste afirmaţii. Astfel de afirmaţii de insinuare a unui trafic de influenţă nu pot fi clasificate ca simple afirmaţii. Sunt mult mai grave şi vor fi tratate ca atare.”, a spus Iohannis.

Sper ca această scăpare să nu indice o revenire la logica din campania electorală promovată atunci de candidatul Ponta şi care a fost la un nivel inacceptabil de jos. I-am rugat pe cei din departamentul juridic să verifice care este încadrarea unor astfel de afirmaţii şi cum putem face anumite demersuri în cazul, foarte probabil, că se dovedesc a fi nesusţinute de dovezi. Este foarte gravă afirmaţia”, a mai spus preşedintele

Ponta a declarat miercuri seara că mai mulți politicieni liberali au avut întâlniri în „calitate oficială și privată” cu reprezentanții firmei austriece Schweighofer și că au dezinformat Administrația Prezidențială pe tema Codului Silvic.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri