11.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăACTUALITATECopiii nostri n-au manuale sa invete si ai nemtilor se joaca cu...

Copiii nostri n-au manuale sa invete si ai nemtilor se joaca cu jucarii fabricate in Romania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

Jumatate din copiii navetisti isi vor plati abonamentele integral din 8 ianuarie

Federatia operatorilor de transport anunta ca elevii din 19...

Aveți copil, și atunci când mergeți să procurați jucării, evitați să procurați obiecte de la producătorii autohtoni considerându-le demodate? Aflați că jucăriile produse în România, sunt cele mai dorite în Germania.

 În confecționarea jucăriilor românești de la această companie, sunt folosite vopsele pe bază de apă și sunt ecologice. Peste jumătate din producția firmei Amzik, este exportată în Germania. Deci, jucăriile din lemn, devin tot mai solicitate, iar tinerele familii renunță la gadgeturile moderne.

„Firma a fost înfiinţată în 1996, din pasiunea unui om de a crea jucării prin care copiii să se apropie de natură, de produse naturale, şi le oferă un mediu mai sigur decât jucăriile clasice. Eu eram mereu pe lângă tatăl meu, eram sub aripa lui tata, ne lua cu el să meşterim câte ceva. Aveam jucării de lemn, ce-i drept mai rudimentare decât ce producem noi astăzi, dar acela a fost un preludiu.

Tata a fost inginer mecanic, constructor de maşini, dar ulterior s-a transferat la lemn. I-a plăcut tare mult să facă nişte produse de lemn şi aşa în `96 a început el să construiască primele trenuleţe şi cuburi de construcţii, urmând ca în 1997 să exporte primul căluţ balansoar. La început a participat mult la târguri ca şi vizitator şi acolo şi-a făcut prieteni, iar mai apoi ei au devenit clienţi, pe unii dintre ei deservindu-i chiar şi în ziua de astăzi, de 20 de ani”, îşi aminteşte Zoltan Amik primele sale interacţiuni cu afacerea pe care astăzi o conduce, potrivit ziarulromanesc.de.

Gama de jucării s-a extins de la an la an în funcţie de cerinţele pieţei şi de preferinţele celor mici. Jucăriile de lemn au fost rapid adoptate în magazinele din străinătate, astfel încât afacerea a crescut în ritm susţinut, dat fiind şi faptul că produsul a plecat mereu cu garanţie din fabrică, dar până în prezent nici un client nu s-a folosit de acest drept, ca urmare a lipsei de defecte a produselor. Odată cu afacerea a crescut şi numărul de angajaţi, de multe ori, în prezent, numărul mare de comenzi reprezentând muncă suplimentară pentru angajaţi.

14302394_1672068963108678_1833792214_n

„Gama e relativ vastă, începând de la simple cuburi de construcţii, până la trenuleţe, volane, jocuri cu bile, camioane, balansoare, cărucioare de păpuşi pentru copii, chituri de bucătărie pentru copii, frigidere, aragaze. Cele mai cerute produse din gama jucării sunt jocurile cu bile şi cărucioarele pentru păpuşi. Pe lângă acestea se mai produce şi mobilier pentru grădiniţe.

Tata a început singur şi deja la sfârşitul primului a avut patru angajaţi. Numărul de angajaţi fluctuează în funcţie de sezon. În sezonul de jucării avem foarte multe comenzi şi avem nevoie de mai mult personal. Sezonul de jucării începe din august până în decembrie, perioadă în care lucrăm cu aproximativ 60 de oameni”, afirmă Zoltan Amik.

În prezent la firma Amik se produc jucării de lemn şi mobilier pentru grădiniţe, ambele game de produse reprezentând aproximativ jumătate din activitatea firmei şi cam tot atâta din veniturile firmei, dat fiind faptul că mobilierul pentru grădiniţe rămâne în mare parte în ţară. Aceasta a realizat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 1.090.080 lei.

Gama de jucării produse de firma Amzik iau în proporţie de 99% drumul străinătăţii. Jucăriile sunt exportate în Europa de vest, acolo unde este o altă cultură pentru acest gen de obiecte, străinii apreciindu-le mai mult decât românii. Nemţii sunt cei mai mari amatori de astfel de jucării, iar ca clienţi secundari se evidenţiază francezii.

Ultimele stiri