Acasă Social ”Copiii noștri sunt generația pandemiei și a grevei” – A treia saptamana...

”Copiii noștri sunt generația pandemiei și a grevei” – A treia saptamana de greva si dascalii nu dau semne ca se intorc la catedra

În mijlocul celei de-a treia săptămâni de grevă a profesorilor, negocierile cu Guvernul s-au soldat cu un eșec. Mii de oameni se solidarizează cu cadrele didactice în această situație.

Cu toate acestea, există și o altă perspectivă de luat în considerare, aceea a părinților, care, în ciuda înțelegerii nevoilor profesorilor, se confruntă cu incertitudinea că, copiii lor sunt afectați de această situație. În contextul pandemiei și al grevei, acești părinți solicită cel puțin evaluarea finală a copiilor lor, considerându-i „generația pandemiei și a grevei”.

Părinții atrag atenția asupra presiunilor mari impuse asupra copiilor lor. Aceștia consideră că această cerință socială are o anumită doză de ipocrizie, deoarece susțin că societatea și școala uită că elevii din clasa a VIII-a sunt cei care au petrecut aproape doi ani în mediul online sau într-un format hibrid, în care orele se desfășurau cu dificultate sau nu deloc, conform Libertatea.ro.

„Este o generație impactată din clasa a V-a, de pandemie, apoi în clasa a VIII-a iei decizia să schimbi sistemul de învățământ de la semestre la module. Ministerul a băgat foarte multe zile libere – poate ele sunt valoroase, dar este grea adaptarea când o faci dintr-odată – ai băgat Școala Verde, o săptămână verde în care nu s-a făcut nimic, în Săptămâna Altfel iar nu s-a făcut nimic. Este ca un lanț, din care tu rupi niște zale, îi scoți pe copii din ritm”, acuză un părinte intervievat de sursa mai sus menționată.

„Ei au avut și pandemia. Le-am mai acordat o minimă atenție primilor absolvenți și celor la un an după și acum, pe aceștia, îi luăm de buni, ca și cum ei n-au prins nicio pandemie. Dar ei sunt generația cea mai afectată, aceeași pandemie au prins-o și acești copii și au prins și o grevă exact înainte de examene. Generația pandemiei și a grevei”, mai spune părintele.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMesajul premierului Ciucă pentru dascăli, de Ziua Educației: ”Trecem acum printr-un moment de răscruce pentru învăţământul din România”
Articolul următorSuperbet Group continuă investițiile în dezvoltarea propriei companie de tehnologie, denumite Happening