Acasă ACTUALITATE Copiii tai se joaca cu asa ceva? Uite ce efect PSIHOLOGIC are...

Copiii tai se joaca cu asa ceva? Uite ce efect PSIHOLOGIC are cu adevarat si de ce sunt periculoase!

Promovată drept una dintre jucăriile ce acționează ca un mecanism de eliberare a energiei nervoase sau a stresului, fiind dedicată în mod special persoanelor care au probleme precum anxietate, ADHD sau autism. ”spinner”-ul face furori în întreaga lume. Bineînțeles, nici în România nu putea trece neobservată, drept urmare, ”spinner”-ul s-a răspândit cu rapiditate și în școlile de la noi.

Vândute pentru câțiva dolari, aceste ”hand spinners” sau ”fidget spinners” sunt vedeta surpriză a acestei primăveri, spune Frédérique Tutt, expertă în piața de jucării la cabinetul internațional NPD Group. Statele Unite, iar de la sfârșitul lunii aprilie și toate țările europene ”sunt afectate de această nebunie rotativă”, spune aceasta.

Însă, după aproximativ două luni de propagare a jocului, mulți profesori de pe ambele maluri ale Atlanticului au interzis aceste jucării care ( se presupune că ajută la calmarea stresului).

Și experții au păreri împărțite și unii chiar au respins baza știintifică susținând că jucaria ar cauza mai mult rău decât bine…. )

Spinner-ele au mai ales meritul de a fi silențioase, continuă Meredith Daly, o ușurare după luni de ”bottle-flip”, un exercițiu ce constă în aruncarea peste cap a unei ”sticle” de plastic pline cu apă în încercarea de a o face să cadă în picioare, care a fost o ”tragedie” la începutul anului școlar.

Dar, în curând, spune această profesoară, „copiii din clasă nu-și mai luau ochii la titirezul lor sau al colegilor”, făcând imposibil orice proces de învățare. Așa că împreună cu alți profesori am decis să nu le mai permitem copiilor să le scoată din ghiozdan în timpul orelor.

La fel ca mulți profesori americani care s-au declarat sătui de ”spinners” pe Twitter, ea nu mai tolerează aceste jucării decât la solicitarea expresă a părinților. Sau atunci când nevoia este dovedită, așa cum este uneori cazul copiilor cu tulburare de deficit de atenție, hiperactivitate sau anumite forme de autism.

Alte școli din Statele Unite ale Americii, Franța sau Anglia le-au interzis categoric, inclusiv în timpul pauzelor.

CITEȘTE CONTINUAREA AICI 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMarele actor Victor Rebengiuc are o intrebare de bun simt pentru Dragnea: Vreau sa stiu cum ai facut mosia din Alexandria!?
Articolul următorAccident de telecabina la Balea Lac: zeci de turisti sunt evacuati, unii raniti grav! SMURD a trimis un elicopter!