7.2 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiPrahovaCopil de 9 ani mort la școală! Medicii le-au spus părinților că...

Copil de 9 ani mort la școală! Medicii le-au spus părinților că nu are nimic

in:

Stiri pe acelasi subiect

Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton a murit

Kenyanul Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton, şi...

Fosta sotie a presedintelui CJ Cluj a fost gasita moarta in casa la doar 47 de ani

Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Tișe,...

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială. Inovația...

Primar din Olt mort intr-un accident rutier. Ambulanta s-a ciocnit cu un SUV!

Primarul comunei Gradinari Olt, Mihai Ioana, in varsta de...

Un copil de doar 9 ani a murit la școala ”Sfânta Vineri”, din Ploiești. Băiatului i s-a făcut rău în timpul orei de religie, iar profesoara a alertat imediat cabinetul medical. La școală a venit și ambulanța, dar nu au reușit să îl salveze, în ciuda încercărilor de resuscitare.

La școală, elevul nu era trecut în evidențe ca având probleme medicale, asta deși părinții fuseseră cu el la medic și i s-au depistat probleme la inimă. Totuși, doctorii le-au spus părinților că nu este nimic grav și nu i-au dat tratament.

„Nu avem acest copil în evidenţă cu niciun fel de probelemă medicală, cel puţin una care să fie pusă în dosarul lui medical. Nu are scutire la orele de educaţie fizică, învăţătoarea nu are un astfel de document. Eu am crezut că e o simplă stare de rău, m-am gândit că poate n-a mâncat, este măscuţa, este ceva. În momentul în care m-am dus în sala de clasă şi mi-am văzut asistentul făcându-i masaj cardiorespirator, am început să sunăm din nou la ambulanţă”, spune directoarea școlii, informează ObservatorNews.

Ana Maria Postăvaru- medic coordonator UPU: „Noi am continuat resuscitarea timp de o oră. Din păcate, în urma manevrelor şi eforturilor depuse de întreaga echipa cpu şi ati, pacientul nu a putut fi resuscitat”.

Şocul a fost cu atât mai mare pentru părinţi, cu cât nu-şi ştiau unicul fiu în pericol. Băiatul avea o tulburare de ritm cardiac – adică inima îi bătea neregulat – dar medicii le spuseseră că nu necesită tratament. Nu se ştie deocamdată de ce s-a stins copilul de 9 ani.

Ilona Rizea, inspector Şcolar General ISJ Prahova: „Doamna director a vizionat imaginile de pe camere din clasă şi de pe holuri. Nu a avut nicio altercaţie în pauză sau eveniment deosebit. Totul a decurs normal”.

Ultimele stiri