Acasă ACTUALITATE Coreea de Nord anunta inceputul RAZBOIULUI: Suntem gata! Avem racheta balistica!

Coreea de Nord anunta inceputul RAZBOIULUI: Suntem gata! Avem racheta balistica!

490

Coreea de Nord a confirmat luni dimineața că a lansat „cu succes” o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune, a indicat agenția oficială KCNA, adăugând că această armă este de acum gata pentru a fi utilizată în operațiuni militare, transmite AFP conform Agerpres.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Potrivit KCNA, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a supervizat tirul și „aprobă desfășurarea acestui sistem de armă”. 
Racheta a fost un Pukguksong-2, într-o versiune terestră a acelora lansate de pe un submarin și care utilizează combustibil solid ce permite o aprindere imediată.

„Datele tactice și tehnice sunt conforme cererilor Partidului, iar acest tip de rachetă trebuie să fie produs rapid la scară largă pentru a înzestra forța strategică a KPA” (armata populară coreeană), a adăugat Kim Jong-Un, cu referire la armata nord-coreeană, citat de KCNA.

Conform statului major inter-arme sud-coreean, racheta a fost lansată din Pukchang și a parcurs circa 500 de kilometri înainte de a cădea în marea Japoniei.

La cererea SUA, Coreii de Sud și Japoniei, care au condamnat cu putere acest nou tir de rachetă nord-coreean, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni marți.

Acest nou tir survine la o săptămână de la lansarea de către Phenian a unei rachete cu rază intermediară, Hwasong-12, care a parcurs circa 700 de kilometri.

Tirul de rachetă de duminică este al 11-lea de la începutul anului, după zeci de tiruri și două teste nucleare în 2016.
Coreea de Nord își accelerează eforturile pentru a pune la punct o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă să transporte o ogivă nucleară pe continentul american.

Președintele american, Donald Trump, a asigurat că acest lucru „nu se va produce”.

Articolul precedentDeclaratii BATJOCORITOARE ale unui deputat roman pentru cea mai mare agentie de presa din Rusia: Romanii se spala IN TROACA!
Articolul următorPSD-istii ating noi culmi ale PENIBILULUI! Puscariasul Adrian Nastase a dat numele tatalui lui unui liceu, apoi i-a facut bust!