Acasă ACTUALITATE Coronavirus: Specialistii francezi le recomanda oamenilor sa stea departe de pisici

Coronavirus: Specialistii francezi le recomanda oamenilor sa stea departe de pisici

Un prim caz recenzat în Franţa al unei pisici infectate cu COVID-19, cel mai probabil de la stăpânii ei, i-a făcut pe cercetători să le ceară bolnavilor de coronavirus să-şi limiteze contactele cu felinele lor pentru a le proteja, informează sâmbătă EFE.

Şcoala Naţională de Medicină Veterinară din Alfort (EnvA) îi sfătuieşte sâmbătă, într-un comunicat, pe proprietarii care au fost bolnavi de coronavirus şi care au pisici să limiteze contactele cu ele, să-şi pună mască atunci când se află în preajma lor şi să se spele pe mâini înainte de a le mângâia.

Unităţile de virologie din cadrul EnvA, Agenţiei Naţionale de Siguranţă Sanitară a Alimentelor, Mediului Înconjurător şi Muncii (Anses) şi Institutului Naţional pentru Cercetări în Agronomie (INRAE), în asociere cu Institutul Pasteur, au detectat o pisică în apropiere de Paris care a fost testată pozitiv la coronavirus, potrivit Agerpres.

Animalul, care prezenta simptome clinice de ordin respirator şi digestiv, este al patrulea caz de acest tip recenzat la nivel mondial, iar concluzia specialiştilor a fost că “cel mai probabil a fost infectată de stăpânii ei”.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSerban Nicolae dupa ce a votat ca maghiara sa devina limba oficiala in Ardeal: Mai rasfirati, baietei, mai rasfirati!
Articolul următorComplicitatea PSD-ului împotriva interesului national, diseara la ”Jocuri de Putere” cu Oreste Teodorescu