Acasă ACTUALITATE Coronavirusul se extinde in toata Italia. Peste 100 de noi cazuri, mii...

Coronavirusul se extinde in toata Italia. Peste 100 de noi cazuri, mii de oameni in carantina

1383

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scrie CNN.

Potrivit CNN, majoritatea cazurilor sunt concentrate în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri), Veneto, Emilia Romagna și Piemonte, informează mediafax.ro.

Oficialii din sănătate sunt așteptați să organizeze duminică o conferință de presă pentru a actualiza datele.

Agenția italiană Ansa scrie că Attilio Fontana, președintele regiunii Lombardia, a afirmat că „din păcate”, numărul celor infectați depășește cu siguranță 100.

Potrivit acestuia, numărul celor care vor trebui să stea în carantină pentru a evita răspândirea coronavirusului „va fi foarte semnificativ”.

Potrivit lui Fontana, se caută soluții pentru bolnavi pe lângă unitățile din Milano și Piacenza, precum „spitale dezactivate sau unități hoteliere disponibile”.

În regiunile italiene afectate comunitatea de cetățeni români e numeroasă, astfel că MAE a anunțat că la nivelul Ambasadei României la Roma a fost constituit un task force.

De asemenea, Ministerul Sănătății din România a anunțat că românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia vor sta în carantină 14 zile.

Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat români care să aibă noul coronavirus.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos