Acasă Stirea zilei CRACIUN fara ZAPADA: Cum va fi VREMEA pana pe 29 decembrie!

CRACIUN fara ZAPADA: Cum va fi VREMEA pana pe 29 decembrie!

In perioada Craciunului sunt estimate ninsori slabe dar si temperaturi pozitive in majoritatea regiunilor tarii. La munte va ninge, iar valorile termice vor fi, in general, negative. Vezi mai jos cum va fi vremea in fiecare regiune pana pe 29 decembrie:

BANAT

Pana pe 19 decembrie, media maximelor diurne va creste de la 2 la 5 grade, interval in care media minimelor nocturne va scadea usor, de la -2 la -4 grade. Intre 20 si 24 decembrie media maximelor termice va reveni la circa 2 grade, iar cea a minimelor nocturne va oscila in jurul valorii de -3 grade. Apoi, pana in jurul datei de 26 decembrie, vremea se va incalzi astfel ca valorile termice maxime vor fi mai mari cu 3…4 grade, iar cele minime, cu circa 2 grade. Cu mici variatii de temperatura de la o zi la alta, vremea usor mai calda decat in mod obisnuit va dura pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, in general slabe, predominant sub forma de ploaie, va fi mai ridicata in intervalul 25-29 decembrie.

CRISANA

In jurul datei de 19 decembrie, media maximelor diurne va creste, atingand 5 grade, iar media minimelor nocturne se va mentine negativa, coborand spre -4 grade. Intre 21 si 24 decembrie media maximelor termice va reveni la circa 2 grade, iar cea a minimelor nocturne se va situa in jurul valorii de -3 grade. Apoi, pana pe 26 decembrie, vremea se va incalzi usor si treptat, astfel ca valorile termice maxime vor atinge o medie de 4…5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -3 si -1 grad, instalandu-se astfel un regim termic usor mai cald decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii decembrie si care se va mentine pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza.

Vor fi posibile precipitatii in general slabe, predominant sub forma de ploaie, in intervalul 25-29 decembrie.

TRANSILVANIA

In intervalul de prognoza, media temperaturilor maxime va fi zilnic pozitiva, parcurgand faze succesive de crestere si de scadere; astfel se va ajunge la 4 grade pe 19 decembrie, apoi media va fi in jur de 1 grad pe 25 decembrie, iar spre sfarsitul intervalului se va situa intre 2 si 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent sub -3 grade, iar in cele mai reci nopti (in jurul datei de 20 decembrie), media regionala va atinge -7 grade. Asemenea valori temice diurne si nocturne caracterizeaza o vreme apropiata de normalul termic al perioadei.

Nu sunt estimate decat precipitatii slabe, mixte, posibile in unele zile din a doua parte a intervaluluii de prognoza.

MARAMURES

Pornind de la -1 grad pe 16 decembrie, media maximelor diurne va urca spre 4 grade pe 19 si 20 decembrie, apoi va scadea, ajungand cu putin sub 2 grade in zilele de 24 si 25 decembrie, pentru ca ulterior sa creasca usor. Media minimelor nocturne se va mentine in prima saptamana intre -7 si -5 grade, iar apoi se va situa intre -5 si -3 grade. In aceste conditii, in intervalul de prognoza regimul termic specific acestei regiuni va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumatate a lunii decembrie.

In ultimele 3 zile ale intervalului sunt de asteptat precipitatii slabe, mixte.

MOLDOVA

Variatia temperaturii aerului va fi redusa pe parcursul celor doua saptamani de prognoza. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade intre 17 si 18 decembrie, apoi va oscila in jurul a 2 grade pana pe 25 decembrie, iar ulterior va creste usor, pana la circa 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, media lor suferind o scadere de la -1 grad pe 16 decembrie la -4 grade pe 19 decembrie, iar intre 20 si 29 decembrie se va mentine, cu mici variatii, in jurul valorii de -3 grade.

In unele zile din a doua saptamana vor fi posibile precipitatiil slabe sub forma de ploaie, lapovita sau ninsoare.

DOBROGEA

Cresterea mediei temperaturilor maxime de la 3 grade, pe 17 decembrie, la 6 grade, pe 20 decembrie va fi urmata de o revenire spre 3 grade pe 22 decembrie, iar ulterior vor fi mici oscilatii ale acestei medii, intre 4 si 6 grade. Cele mai reci nopti, cu medii ale minimelor termice de aproximativ -2 grade, se vor semnala in prima saptamana. Dupa data de 24 decembrie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, minimele nocturne vor deveni, in medie, usor pozitive, situandu-se in jurul valorii de 1 grad. In aceste conditii, regimul termic va fi in general cel normal pentru aceasta perioada a anului.

Vor fi conditii de precipitatii slabe, mixte, cu o probabilitate ceva mai ridicata intre 24 si 28 decembrie.

MUNTENIA

Media temperaturilor maxime va creste intre 17 si 20 decembrie, usor si treptat, de la 3 la la 5 grade, interval in care minimele nocturne se va mentine la medii de -4…-3 grade. In intervalul 21-24 decembrie se va reveni la o medie termica diurna de circa 3 grade, pentru ca ulterior aceasta sa creasca din nou spre 5 grade. Pe parcursul noptilor celei de-a doua saptamani se vor inregistra temperaturi minime medii in jurul a -2 grade. In ansamblu, regimul termic al intervalului de prognoza va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumatate a lunii decembrie.

In prima saptamana nu vor fi precipitatii, iar in a doua saptamana acestea isi vor face aparitia predominant sub forma mixta si numai pe areale restranse.

OLTENIA

Regimul termic va fi normal spre usor mai cald, cu temperaturi medii diurne pozitive. Astfel, in primele 5 zile ale intervalului de prognoza, media temperaturilor maxime va creste de la 2 la 6 grade, intre 21 si 25 decembrie va avea loc o racire ce va readuce aceasta medie la 2 grade, iar in ultimele 3 zile ale intervalului vor fi temperaturi maxime ceva mai ridicate, pana la o medie de 4…5 grade. Pe parcursul celor 2 saptamani, temperaturile minime nocturne vor fi negative si media lor va varia intre –5 si -3 grade.

In intervalul 24-29 decembrie, pe arii restranse vor fi precipitatii slabe cantitativ, predominant sub forma de ploaie si lapovita.

LA MUNTE

In prima saptamana, vremea se va incalzi simtitor, astfel incat media temperaturilor maxime va creste de la -3 grade pe 16 decembrie la 4 grade in zilele de 19 si 20 decembrie, iar cea a minimelor nocturne de la -9 la -4 grade. Dupa 21 decembrie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, maximele diurne vor fi ceva mai scazute, osciland intre -1 si 2 grade, iar minimele nocturne se vor situa intre -6 si -3 grade.

Pana pe 24 decembrie nu se estimeaza aparitia precipitatiilor, iar ulterior, pe fondul vremii usor mai calde decat in mod obisnuit, se pot semnala la nivel local lapovite si ninsori slabe in zona inalta, chiar si ploi slabe, trecatoare, la altitudini mai mici.

Sursa: mediafax.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCe buget sunt dispusi sa aloce ROMANII pentru CUMPARATURILE de CRACIUN!
Articolul următorDulciurile de SARBATORI, un adevarat pericol pentru SANATATE! Vezi la ce RISCURI te expui!