Acasă ACTUALITATE Cristian Diaconescu despre mesajele transmise de Putin Romaniei: ”Este o prudentă semideschidere...

Cristian Diaconescu despre mesajele transmise de Putin Romaniei: ”Este o prudentă semideschidere a ușii”

111

Președintele Vladimir Putin a transmis, marți, că Moscova este deschisă unui dialog cu România, pentru dezvoltarea unor „relații reciproc avantajoase”, și a spus că vede un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre. 

„Declarația lui Vladimir Putin este o declarație de întâmpinare a unui ambasador, Cristian Istrate, reprezentantul României, cu foarte mare experiență în zona diplomatică. Este o prudentă semideschidere a ușii, de remarcat, din partea președintelui Putin. Așa a primit, evident, evaluarea pe care Ministerul de Externe (de la Moscova – n.r.) a făcut-o în ceea ce privește discursul la primirea originalelor scrisorilor de acreditare”, a comentat miercuri seara, la Digi24, fostul ministru de externe al României Cristian Diaconescu.

„Într-adevăr, Cristian Istrate, înainte de a fi la post la Moscova, a fost la OSCE la Viena și acolo a avut, din perspectiva României, o poziție extrem de echilibrată în legătură cu jocurile, inclusiv în ceea ce privește Federația Rusă și Asia Centrală. Aș interpreta din această cheie și este un anume tip de mesaj, de disponibilitate, arătând că la un moment dat, eventual, niște pași pe care diplomația românească i-ar face în direcția Federației Ruse ar putea fi întâmpinați chiar de la cel mai înalt nivel cu un anume tip de disponibilitate”, a arătat Cristian Diaconescu.

„Dar aș fi extrem de prudent din acest punct de vedere și dacă îmi permiteți o evaluare personală, cred că este un anume semnal în legătură cu capacitatea lui Cristi Istrate de a intermedia din poziția de ambasador un început de dialog”, a adăugat fostul șef al diplomației.

Citeste continuarea pe Digi24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos