4 C
București
luni, martie 4, 2024
AcasăStirea zileiCristian Diaconescu, la Jocuri de Putere: ”Dacă acest virus a fost scăpat...

Cristian Diaconescu, la Jocuri de Putere: ”Dacă acest virus a fost scăpat de sub control, toată lumea are de pierdut”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Fostul minitru de Externe Cristian Diaconescu a comentat, la Realitatea PLUS, în emisiunea Jocuri de putere, moderată de Oreste Teodorescu, situația economică a momentului pe fondul răspândirii cu rapiditate a noului coronavirus.

Pusă în discuție ipoteza conform căreia Covid 19 ar fi o armă biologică scăpată de subcotrol, fostul minitru de Externe a opinat că, dacă scenariul se adeverește, toată lumea are de pierdut.

”Avem epidemie și infodemie. Ipoteza pusă în discuție se poate confirma într-o oarecare proporție, niciodată sută la sută. Ai dat drumul la o astfel de armă chimică, să vedem care sunt consecințele. În anul 2002-2003, China era undeva în primele 15 țări din punct de vedere al economiei globale. Astăzi, ete a doua țară.

China acoperă 28% din industria manufacturii la nivel global. China acoperă cam 80 la sută din importurile de petrol. Din acest punct de vedere, pierderile în China sunt enorme. Toată lumea are de pierdut, frontierele s-au lichefiat datorită comerțului liber, datorită turismului, darorită liberei circulații, globalizarea a generat o reacție în lanț, coroborată cu o epidemie destul de agresivă. În acest moment, statele au reacții naționale și toată lumea pierde.

Dacă acest virus a fost scăpat de sub cotrol, toată lumea are de pierdut. Nici previziunile momentului în care se va sfârși nu sunt foarte clare. Există speculații, nu vreau să sperii pe nimeni, că Organizația Mondială a Sănătății ar avea date, dar nu vrea să anunțe pe piață pandemia. Foarte multă lume se uită cu atenție la situația economică a Chinei, a Germaniei și a Japoniei, apropiind cuvântul ”recesiune” de aceste țări. În acest moment, pe un fundal economic nu foarte bun al Germaniei, este foarte greu”, a declarat Cristian Diaconescu la Realitatea PLUS.

Întrebat cine profită de pe urma acestei sitații, Cristian Diaconescu a declarat că în general, profită cei care vor să creeze diversiuni.

Ultimele stiri