27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăSocialAngajariCriza de FORTA de munca in Romania! Joburi PLATITE cu 2000 de...

Criza de FORTA de munca in Romania! Joburi PLATITE cu 2000 de euro stau de luni de zile neocupate!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

În România există locuri de muncă care se plătesc cu aproximativ 2000 de euro dar nimeni nu vine să le ocupe. Firmele din domeniul transporturilor de marfă se plâng de faptul că în România există o criză puternică de șoferi de TIR.

Mulți dintre șoferii tineri fac școala pentru a conduce camioane, lucrează la o firmă până acumulează puțină experiență și apoi se duc la firme din Vest, unde sunt plătiți mult mai bine, informeaza adevărul.ro și preluat de  greatnews.ro

„Nu mai sunt şoferi. Cei care sunt buni şi care au experienţă s-au stabilit la anumite firme, iar alte societăţi, indiferent că au două sau 100 de camioane, au nevoie de şoferi. Unii au oprite şi maşinile din circulaţie din cauza lipsei de şoferi”, a declarat Miron Sporea, vicepreşedinte al Asociaţiei Patronale a Transportatorilor „Europa 2002”.

Patronatele spun că i-ar școli pe tinerii șoferi, însă vor să aibă garanția că vor rămâne o perioada de timp ca angajați.

„Nu avem pârghii legale prin care să îi ţinem. Aici ar trebui să ne ajute Ministerul Muncii. Noi facem contracte, dar el pleacă şi trebuie să te judeci cu el să îţi recuperezi banii. Într-un proces patron-angajat, firmele pierd de cele mai multe ori”, a mai declarat Miron Sporea.

Asociația Transportatorilor a pus în discuția ca soluție să aducă șoferi din Serbia, Ucraina sau din Asia, inclusiv refugiați.

Ultimele stiri