Acasă Economie Criza in SUA cum doar pe vremea comunistilor mai vedeai la noi:...

Criza in SUA cum doar pe vremea comunistilor mai vedeai la noi: Bataie in benzinarii pe combustibil!

1078

Autoritatea pentru protecţia consumatorilor din SUA i-a avertizat miercuri pe americani să nu transporte benzină în pungi de plastic, în contextul în care consumatorii au intrat în panică din cauza problemelor de aprovizionare cu combustibili.  

“Nu umpleţi pungile de plastic cu benzină. Utilizaţi numai recipiente autorizate pentru combustibili”, se arată într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al U.S. Consumer Product Safety Commission.

Criza de combustibili s-a agravat miercuri în zona de sud-est a SUA în condiţiile în care benzinăriile din unele oraşe au rămas fără benzină. Această criză de aprovizionare, agravată de achiziţiile de panică, a provocat cozi lungi şi preţuri mari la pompă înaintea vacanţei de Memorial Day, la finele acestei luni, care în mod tradiţional marchează debutul sezonului estival când utilizarea automobilelor atinge un nivel de vârf, transmite Agerpres care citează Reuters.

Potrivit datelor furnizate de asociaţia automobiliştilor americani (AAA), miercuri, preţul mediu la nivel naţional de comercializare a benzinei a urcat până la 3,008 dolari galonul (un galon este echivalent cu 3,785 litri n.r.), cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani. În paralel, automobiliştii panicaţi au luat cu asalt benzinăriile în mai multe state, astfel că în unele localităţi din statele Carolina de Sud, Florida şi Carolina de Nord, peste 70% din benzinării au declarat că au rămas fără benzină.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos