Acasă Comentariul zilei CTP ataca BOR si ii roaga pe crendiosi sa se protejeze de...

CTP ataca BOR si ii roaga pe crendiosi sa se protejeze de virus: „Ce pupa la moaste? O ureche, un picior, un genunchi?”

203

Cristian Tudor Popescu a lansat un apel, luni, catre credinciosii ortodocsi sa faca „putin pentru ceilalti” si sa nu mearga in acest an la moaste. „Nu vi se cere sa fiti biciuti, sa carati o cruce igreunata cu apa din scaldatoarea oilor, nu vi se cere sa treceti prin patimile lui Iisus”, a spus CTP la europa FM.

„Nu este vina guvernului ca nu da voie sa mergi sa pupi acolo… Ce pupa acolo, ca nu stiu? O ureche, un picior, un genunchi? Nu stiu in ce consta moasta respectiva pe care se inghesuie sa o pupe diversii. Cauza nu este mania divina, cauza este in noi”, a declarat CTP la Europa FM comentand faptul ca romanii nu respecta regulile sanitare.

„Patriarhia, care este o Godporatie, avand presedinte director general pe Daniel, are si ea clienti, ca orice corporatie si poate sa-i piarda, daca nu se duc oamenii la Parascheva, la sfantul Dimitrie, poate nu se mai duc nici la biserica apoi. O sa constate ca se poate trai si fara biserica, ca nu-ti este nici mai bine, nici mai rau fara sfintii parinti care dau cu pamatuful si agheasma si care iau bani pe la inmormantari, nunti si botezuri. S-ar putea sa constate lucrul asta si asta e foarte grav pentru Godporatie.

De aia se bate acum cu ghearele si cu dintii, exact ca o corporatie? Care este esenta unei coroporatii? Clientii! Toatre marile fiurma coro se bat pe clinti, asat face si onor BOR”, a mai spus CTP.

„As face un apel de bun simt catre acesti oameni. Acesti oameni sunt crestini, credinciosi… Iisus s-a sacrificat pentru ceilalti. A murit pe cruce, in chinuri, a indurat niste chinuri ingrozitoare, nu numai ca a murit. Dragi credinciosi, si dvs. ce vi se cere sa faceti pentru ceilalti? Vi se cere sa nu mergeti anul asta la Sf. Dimitrie, sa puneti o bucata de panza pe fata, atat. Nu vi se cere sa fiti biciuti, sa carati o cruce igreunata cu apa din scaldatoarea oilor, nu vi se cere sa treceti prin patimile lui Iisus. Vi se cere putin pentru ceilalti si nu vreti sa faceti asta desi sunteti crestini si iubitori de Hristos”, a subliniat CTP.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos