Acasă Comentariul zilei CTP despre dascălii anti-vaccin: ”Cum poți tu să justifici că nu te...

CTP despre dascălii anti-vaccin: ”Cum poți tu să justifici că nu te vaccinezi? Ca profesor de orice…”

622

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat, vineri seară, la Digi24, că profesorul trebuie să gândească rațional în relația cu elevii și pentru a nu-i infecta la redeschiderea școlilor, acesta ar trebui să se vaccineze. “La școală se face știință, nu se face poezie, pictură și nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de știință”, a argumentat Cristian Tudor Popescu.

„Noi ne confruntăm, din păcate, în clipa de față, cu propoziții formal nedecidabile, nu cu adevăruri sau neadevăruri raționalizate – cu acelea poți să intri în contact, poți să le argumentezi, să le contraargumentezi, să le legi, să ai o dispută.

Ce dispută să am eu, în clipa de față, cu un profesor care nu se vaccinează? Un profesor, nu vorbesc de un cetățean obișnuit, căci un profesor este o persoană ținută a avea o pregătire științifică.

La școală se face știință, nu se face poezie, pictură și nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de știință.

Peste 50% dintre profesori nu vor să se vaccineze. Un profesor este o persoană ținută a gândi rațional la școală, în relația cu elevii. Acasă, treaba lui, n-are decât să facă ce vrea.

Cum se poate ca un astfel de profesor să spună că nu se vaccinează, știind foarte bine că intră în contact cu elevii, că îi poate infecta și la rândul lui poate fi infectat de aceștia într-o sală de clasă, mai ales că acum se vor redeschide școlile.

Ca să vii în sprijinul acestei măsuri necesare acum, tu ca profesor, persoană înzestrată cu rațiune, trebuie să te vaccinezi. Ajuți foarte mult această măsură.

Cum poți tu să justifici că nu te vaccinezi? Ca profesor de orice, trebuie să vezi rațional ce e cu vaccinul”, a spus Cristian Tudor Popescu, în cadrul emisiunii “Cap Limpede”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos