Acasă Comentariul zilei CTP: Medicii care isi dau demisia acum sa nu mai aiba dreptul...

CTP: Medicii care isi dau demisia acum sa nu mai aiba dreptul de a profesa tot restul vietii!

Cristian Tudor Popescu reactioneaza dur in cazul medicilor care aleg sa demisioneze in loc sa fie alaturi de pacientii infectati cu coronavirus. 

Jurnalistul afirma ca  Romania ar trebui sa urmeze exemplul Italiei si sa nu li se mai permita medicilor care demisioneaza in aceste vremuri grele sa isi mai practice meseria vreodata.

„Medicii care au plecat din serviciul de terapie intensiva in timpul orelor de serviciu, lasand bolnavii in sectia respectiva cu o singura asistenta care sa-i ajute, acesti oameni au comis zadarnicirea combaterii bolilor. Au dreptul sa-si dea demisia, dar cine le da dreptul sa plece in timpul turei, in timp ce sunt acolo ca sa salveze bolnavii? Isi termina schimbul si dupa aceea isi dau demisia.

Vad ca nimeni nu a rostit lucrul acesta in legatura cu respectivii.

Au dreptul sa-si dea demisia medicii. Da, au dreptul. In armata nu ar avea. In armata, pentru dezertare pe timp de razboi poti sa ajungi in fata Curtii Martiale. In domeniul medicinei, nu. Poti sa-ti dai demisia. E in regula, da-ti-o.

In Italia vad ca se ia o masura foarte corecta: si acolo pot sa-si dea demisia medicii, din ce motive cred ei, fie ca li se face frica, fie considera ca nu pot sa mearga mai departe profesional in acele conditii. Li se accepta, nu sunt in niciun fel urmariti de autoritati pentru asta, dar nu li se mai permite sa practice profesia tot restul vietii. Pot sa faca altceva, se recalifica. Dar mi se pare foarte corect pentru ca tocmai au dovedit ca nu aveau ce cauta in meseria de medic. Nu exista in fisa postului frica si lasitatea la medici. Daca le ai, e omeneste si te inteleg perfect. Dar atunci iesi din meseria asta si te duci si faci alta. Sunt multe alte meserii.

De asemenea, in Italia, cand au parasit posturile o serie de medici, de asistente, pentru fiecare dintre cei care au plecat au venit 5 in loc, voluntari, care sa le ia locul. Sper sa se intample la fel si in Romania”, a declarat CTP la Digi24.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentLa plicuri si salarii marite sunt primii, la ingrijit bolnavi disperati fug pe capete. Guvernul spune stop demisiilor din sanatate!
Articolul următorTrump ii avertizeaza pe americani: Vor urma doua saptamani ”foarte, foarte dureroase”