Intra in contact cu noi

Comentariul zilei

CTP: Președinta Ungariei a venit în Transilvania ca și cum românii n-ar exista

Publicat cu

pe

Cristian Tudor Popescu a comentat gesturile făcute de președinta Ungariei la vizita neoficială făcută în România și reacțiile pe care le-a produs printre politicienii formațiunii extremiste AUR, care au cerut scoaterea UDMR de la guvernare.

Gazetarul spune că gesturile președintei ungare sunt „provocări” și că acestea nu fac decât să ofere „muniție” și „furaje” extremiștilor de la AUR. „Trebuie păstrată o atitudine diplomatică, o atitudine de conviețuire și dialog de către partea română”, a spus Cristian Tudor Popescu, referindu-se la relația României cu Ungaria.

„Ce a făcut președinta Ungariei? A venit în Transilvania ca și cum românii n-ar exista. Dacă vă uitați la toate gesturile acestei doamne – a venit unde? În orașul Koloszvar, așa cum a avut grijă să precizeze pe Facebook. Nu s-a întâlnit cu nicio altă înaltă oficialitate românească decât domnul Kelemen Hunor. În rest, n-am știre să se fi întâlnit cu cineva.

S-a dus să inaugureze o statuie a unui principe maghiar, Gabor Bethlen, s-a pozat lângă o bornă vopsită în culorile Ungariei. Toate aceste gesturi ca și cum s-ar afla într-o Transilvanie locuită doar de maghiari, nu și de români, așa a considerat să facă. Nu e de mirare că are această atitudine – este fostă membră fruntașă Fidesz, deci nu poate să fie cu mult diferită de Orban (n. red. – Viktor Orban, premierul Ungariei), bineînțeles.

Nu mai vorbesc de atitudinea ministrului Novak, care a refuzat să rostească vreun cuvânt din imnul României. A mai existat un român care a făcut lucru ăsta – Theodor Stolojan, cu niște ani în urmă, avea funcție la momentul respectiv – a spus «no comment», când i s-a cerut să spună măcar prima strofă din imn. Un român, un get-beget! Iar ăștia, get-begeții, care se trag din daco-geți, de la AUR, acum, au muniție, au furaje. Au ieșit cu pancarte. S-a dus (n. red. – George Simion), am înțeles, să-i spargă ușa lui Ciolacu, după cum are mâna formată în direcția asta, a venit aici să intre cu forța, acum am înțeles că a vrut să intre cu forța peste Ciolacu.

Reclama

Binînțeles că nu asta este soluția, cu «UDMR afară», nici pe departe. Trebuie păstrată o atitudine diplomatică, o atitudine de conviețuire și dialog de către partea română. Dar avem o problemă pentru că Ungaria, pe lângă această atitudine revizionistă și revanșistă, care se referă la teritoriile «pierdute», zic ei – nu era adevărat, erau teritorii cotropite de maghiari, care au fost date majorităților din zonele respective – este legat acest revizionism maghiar de comportamentul în Uniunea Europeană al Ungariei.

Ungaria sfidează Uniunea Europeană o dată pe săptămână. Acum a închis ultimul post radio independent din Ungaria. Este ca în Rusia, nu mai mișcă nimic în presă, blochează sancțiunile energetice împotriva Rusiei… De ce? Pentru că pot! Și suntem pe același picior, noi și Ungaria. Noi, care respectăm aceste sancțiuni, care avem o presă o liberă, care respectăm niște valori și niște cerințe europene și ei care nu respectă.

Bineînțeles că soluția este ca România să nu răspundă în niciun caz la aceste provocări. Această doamnă a făcut ce face șeful AUR, la rândul ei. Provocare de la un capăt la altul. I-am văzut și fața când a venit acel politician PSD cu un buchet de flori și portretul lui Avram Iancu. Mai lipsea puțin să i se dea un emetiral”, a spus Cristian Tudor Popescu la emisiunea Cap Limpede de la Digi24.

Reclama

Comentariul zilei

Cum incearca Erdogan sa intre in UE folosind conflictele din Ucraina si Gaza?

Publicat cu

pe

Se nasc semne de intrebare cu privire la influenta pe care o are in momentul de fata Turcia in acceptarea in NATO a Suediei. Turcia este un furnizor de armament pentru Ucraina dar a inceput sa aiba relatii din ce in ce mai bune sau nepotrivite cu Rusia. Care e contextul? Intre Suedia, Turcia si furnizorul de armament Turcia pentru Ucraina? Dar relatii bilaterale cu… in crestere cu Rusia lui Putin?

Oreste Teodorescu a comentat in podcastul Pusi la Zid alaturi de Sorin Manea felul pervers de a face politica al lui Erdogan:

„Asta este politica la varf. Noi stim din istorie ca politica este o curva. Numai ca atunci cand se joaca de jucatori mari poate fi o curva de lux. Eu cred ca domnul Erdogan foloseste foarte bine, strategic vorbind, ca moneda de schimb, negocierea Turciei cu Uniunea Europeana pentru a intra Turcia in Uniunea Europeana. La paritate cu acceptarea de catre Turcia a intrarii Suediei in NATO. In contextul razboiului din Ucraina, in contextul unei ofensive din ce in ce mai periculoase a Federatiei Ruse in ceea ce s-a numit spatiul ex-sovietic, pentru strategia americanilor in regiune, Suedia este foarte importanta pentru a fi membra a Pactului nord atlantic, ceea ce Erdogan stie foarte bine. Acum, opozitia Olandei, opozitia Germaniei, opozitia Austriei de ani de zile ca Turcia sa faca parte din Uniunea Europeana l-a convins pe domnul Erdogan sa joace mai putin elegant in toata aceasta chestiune si din perspectiva exclusiva a Turciei, pokerul asta pe care il joaca Erdogan este foarte bun. Odata cu racirea relatiilor bilaterale cu Statele Unite, domnul Erdogan s-a vazut nevoit sa-si intareasca si sa conlucreze mai indeaproape cu cine? Cu rivalul Statelor Unite, cu Federatia Rusa. Sunt niste contracte de niste miliarde de euro din perspectiva economica intre Rusia si Turcia. Sa nu uitam totusi ca Turcia, desi era membra NATO, a achizitionat tehnologie militara de la Federatia Rusa. Turcia a amenintat ca renunta la niste avioane americane in favoarea unor avioane rusesti. Domnul Erdogan a amenintat ca oricand baza NATO de la Incirlik ar putea sa-si gaseasca un motiv bun sa plece de acolo.”, spune Oreste.

Reclama
Continua sa citesti

Comentariul zilei

Vasile Banescu despre cazul „Lasconi”: O mostra de invincibila ignoranta si de ermetic analfabetism

Publicat cu

pe

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane a luat atitudine fata de decizia USR de a solicita Elenei Lasconi sa se retraga de pe prima pozitie la alegerile europarlamentare dupa ce a declarat ca votat DA la referendumul pentru familie.

„Familia este orice vor oamenii sa fie familie” – autor, „omul recent”
Un gand care descrie punctual dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale, compromiterea ei prin amoralism..
O mostra de invincibila ignoranta si de ermetic analfabetism cultural cu inevitabile consecinte pentru societate. Consecinte desigur niciodata evaluate de cei ce pot vedea in familie „orice vor oamenii sa vada”, adica sa proiecteze cu mintea lor iesita din minti dincolo de nesemnificativa realitate.
E-urile ideologice ingurgitate in doze aproape letale fac ravagii in metabolismul cultural si moral al celor care nu au avut acces la hrana si aerul curate ale celei mai inalte culturi a lumii, cea europeana, rodita de codul moral iudeo-crestin. Cel care a germinat, rodit si hranit inclusiv Modernitatea, din care ideologii de rit progresist, traitori bezmetici in evul obscur al relativismului si post-adevarului nu mai inteleg nimic. Intrucat, nemaiavand acces la cheia ei culturala, aceasta le ramane, desigur, impenetrabila.
Lichidarea lumii „vechi”, contestarea autoritatii formatoare a familiei edificate pe casatoria dintre un barbat si o femeie sau dintre o femeie si un barbat, multimilenara institutie (nu „contract”) in care aproape toti ne-am nascut si singura care poate duce omenirea mai departe, prigonirea firescului, stergerea programatica a urmelor trecutului, caruia toti ii datoram prezentul si in cea mai mare masura viitorul, acestea sunt semne virulente ale existentei in chiar mijlocul lumii civilizate de Decalog si Evanghelie a noilor barbari:
ideologii salvationisti care vorbesc inept, deci nedrept despre trecut si peroreaza identic despre un viitor pe care, opunandu-l isteric crestinismului si institutiilor traditionale, il cred cu necesitate mai bun. „Mai binele” sprijinit pe nimic fiind marota, devenita deja batrana cocota, a tututor ideologiilor.
Nu este deloc sigur ca statul, invatamantul sau politicienii de pretutindeni au dreptul moral sa se foloseasca de sloganuri si constructe ideologice precum „casatoria pentru toti” (detestata candva de homosexuali) sau de concepte precum „genul” si „diversitatea” pentru a le institutionaliza in vederea schimbarii dramatice a relatiilor sociale.
Cine dintre oamenii cu adevarat lucizi si responsabili si-ar putea asuma responsabilitatea pentru o asemenea non-necesara, deci nefireasca si bulversanta schimbare?
Deconstructia realitatii si a naturalului (care constituie un dat) nu ajuta pe nimeni.
Nici chiar pe cei ce se simt aparent avantajati de ea.

Elena Lasconi a fost intrebata in emisiunea Insider politic, difuzata sambata la Prima TV, daca sustine casatoriile intre persoane de acelasi sex.
”Eu sunt crestina, sunt ortodoxa si consider ca familia este formata dintr-o femeie si un barbat”, a raspuns Elena Lasconi, care a adaugat ca a participat la referendumul pentru familia traditionala organizat in 2018 si a votat ”DA”.

Elena Lasconi a fost intrebata daca acest raspuns nu va starni critici in randul votantilor USR.
”Este treaba lor. Eu nu am nimic impotriva persoanelor de acelasi sex, dar nu vad de ce as milita pentru casatoria dintre persoanele de acelasi sex. Nu am nicio problema cu relatiile lor atat timp cat nu-i afecteaza pe cei din jur”, a conchis Lasconi.

Reclama
Continua sa citesti

Comentariul zilei

CTP pune intrebarea care naste monstri: „va face guzganul galbejit – Dumitru Buzatu – vreo zi de puscarie?”

Publicat cu

pe

Vadit deranjat de tupeul politicianului Dumitru Buzatu, ales presedinte al Consiliului Judetean Vaslui din partea PSD, jurnalistul Cristian Tudor Popescu pune o intrebare care a generat reactii virulente pe internet: va face guzganul galbejit vreo zi de puscarie?

Cristian Tudor Popescu spune ca Dumitru Buzatu, pe care-l numeste „guzgan galbejit”, nu va sta prea mult timp in spatele gratiilor, si ca va fi plasat in arest la domiciliu. Intr-o postare intitulata „Romania guzganului galbejit„, Cristian Tudor Popescu (CTP) ii intreaba pe cititori daca cred ca Buzatu va face sau nu vreo zi de inchisoare. CTP despre Dumitru Buzatu: „Guzganul galbejit se considera victima unei inscenari”
„Guzganul galbejit a fost prins cu mata-n sac, mai exact un ditamai cotosmanul de 1.250.000 lei in portbagaj. Flagrant limpede ca lacrima saracanilor din Vaslui. Cand superpesedistul Dumitru Buzatu a fost impins de scafarlie in masina politiei, o voce dintre privitori a inceput sa zbiere: „Nu va e rusine, haituiti omul, il tracasati, nenorocitilor, ce-aveti cu el, sunt pline instantele de achitari!”. Potrivit avocatilor sai, guzganul galbejit se considera nevinovat, victima unei inscenari si „isi rezerva dreptul la tacere”. Ce parere aveti, stimabili si nestimabili cititori, va face guzganul galbejit vreo zi de puscarie? Sau va primi arest la domiciliu, in vila lui din Cantalaresti?” , arata Popescu pe pagina sa de Facebook

Continua sa citesti

hot news