Acasă ACTUALITATE Cu se se mândrește Adrian Năstase: „Toata lumea de la Rahova si...

Cu se se mândrește Adrian Năstase: „Toata lumea de la Rahova si Jilava imi spunea ‘domnule prim-ministru’”

234

Adrian Nastase a declarat, intr-un interviu pentru Kanal D, ca se considera cel mai bun premier al Romaniei. Despre perioada petrecuta la puscarie, Nastase sustine ca toata lumea de acolo ii spunea „domnule prim-ministru”.

Intrebat de Denise Rifai cine a fost cel mai bun premier al Romaniei, Nastase a raspuns: „Stiti ca sunt arogant. Dar nu am fost numai eu care a spus acest lucru. Nu ma deranjeaza ca sunt arogant. Stiu care este valoarea mea. Stiu ce pot sa fac”.

Intrebat apoi de ce crede ca a ajuns la puscarie, Nastase a dat vina pe Traian Basescu.

„Cred ca trebuie sa incepem de la motivul pentru care am pierdut alegerile. Povestea cu inchisoarea si dosarele e mai complicata. Toti au avut probleme cu dosarele. S-a spus ca nu existau dovezi directe, s-a spus ca am fost condamnat pe baza unor rationamente logico-juridice. Si s-a intamplat asta ca trebuia dat un exemplu pentru coruptie. A fost o mizerie.

La a doua condamnare stiti in ce a constat mita? Practic la o cladire s-au facut niste reparatii si s-a spus ca de fapt cladirea e a mea si ca lucrarile care au fost sau nu platite au fost date de catre Irina Jianu ca mita. O mare mizerie. Cei care m-au condamnat au fost pusi in functie de Traian Basescu”, a sustinut Nastase.

„Nu imi aduc aminte ca in toata perioada la Rahova sau la Jilava cineva sa imi fi spus altfel decat domnule prim-ministru. Am niste amintiri foarte amestecate”, a mai spus fostul premier PSD.

El a ma declarat ca tentativa de sinucidere „a fost o tampenie”.

„Da. A fost o tampenie, dar asa am simtit atunci, pentru ca mi s-a parut un gest de maxima umilinta si nu am acceptat atunci povestea asta (condamnarea la inchisoare n.r). Sigur, mai tarziu am privit diferit lucrurile, dar era un alt moment.

Politistului care m-a impiedicat atunci sa duc pana la capat gestul respectiv, ii datorez viata in mare masura, pentru ca el practic a blocat revolverul. Ne-am batut acolo efectiv. Sotia mea si acum pastreaza costumul care e rupt la genunchi si haina patata…

Eu am explicat la un moment dat cand cativa idioti au pus la indoiala gestul meu de atunci si am pus si la mine pe blog si am transmis si prin niste scrisori deschise unuia care a disparut dintr-o televiziune si l-am pus sa citeasca un drept la replica continand raportul medicilor legisti, le-am aratat semnele mele de pe gat.

Acum privesc lucrurile astea mai detasat. Cei doi medici au fost extraordinari. Glontul a trecut atunci la 2 mm de carotida, iar Bradisteanu stia ca am o problema de inima, fusesem la el inainte.

Cea mai buna dovada este faptul ca imediat dupa iesirea din inchisoare, am plecat in Franta si am facut o operatie prin care mi s-a pus un stent la inima, pe care-l pastrez si acum ca amintire a unei vieti destul de agitate”, a mai spus Nastase.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos