38.2 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăStirea zileiBraila„Cu siguranță are legătură cu ce se întâmplă între Rusia și Ucraina”...

„Cu siguranță are legătură cu ce se întâmplă între Rusia și Ucraina” – Reactia unui profesor din Galati care a primit ordin de mobilizare in Armata

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Armata austriaca se incalta din Romania!

Cu Schengen sau fara Schengen armata austriaca a ajuns...

Traian Anghel este profesor de fizică de peste 32 de ani, iar pe 27 ianuarie a fost convocat Centrul Militar Județean Brăila, unde i-a fost înmânat un ordin de chemare la mobilizare sau război. Sub ochii profesorului, alți circa 30 de bărbați au primit ordine similare. Autoritățile spun despre emiterea acestor ordine că sunt operațiuni de rutină, care nu au legătură cu tensiunile dintre Rusia și Ucraina.

„După treizeci de ani, armata şi-a adus aminte de mine: în data de 3 ianuarie 2022 am primit în cutia poştală un Ordin de chemare la Centrul Militar Judeţean pentru clarificarea situaţiei militare”, povestește Traian Anghel într-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului și ministrului apărării.

Traian Anghel are 57 de ani, este profesor de fizică la Liceul „Nicolae Iorga” din Brăila și are gradul de sublocotenent în rezervă. „Gradul militar l-am obţinut în urma unei aşa numite convocări de două săptămâni efectuată în vara anului 1989, după absolvirea facultăţii. Armata am făcut-o în 1983-1984 (după finalizarea studiilor liceale şi înainte de a le începe pe cele universitare) la arma Vănători de munte”.

Într-un dialog cu Libertatea, el spune că interacțiunea pe care a avut-o cu reprezentanții MApN l-au făcut să pună la îndoială explicațiile oficiale: „Cu siguranță are legătură cu ce se întâmplă între Rusia și Ucraina. Explicațiile oficialilor, cum că sunt doar proceduri de rutină nu mă conving absolut deloc.”, a spus Traian Angel pentru Libertatea.

Ultimele stiri