Acasă Bucuresti Cu tupeu inainte! Patriarhul Daniel al BOR a sunat la TVR sa...

Cu tupeu inainte! Patriarhul Daniel al BOR a sunat la TVR sa OPREASCA O EMISIUNE TV!

23

În ciuda performanţelor slabe ale TVR la capitolul audienţe, o emisiune reuşeşte să se bată de la egal la egal cu producţii similare de la posturi comerciale, ba chiar să le întreacă. Dragoş Pătraru, realizatorii emisiunii „Starea naţiei” de la TVR, vorbeşte într-un interviu pentru iqads.ro despre dificultăţile întâmpinate în producerea unei emisiuni de „infotainment” în care nimeni nu este menajat.

Pătraru susţine că TVR ar trebui să dea afară toţi angajaţii şi să-i reangajeze pe unii dintre ei, în baza unor evaluări obiective. Cum acest lucru nu se întâmplă, taxa tv plătită de cetăţeni nu este suficientă, iar veniturile din publicitate merg de multe ori pe filieră politică.

O emisiune ca „Starea naţiei” întâmpină, astfel, probleme în atragerea reclamelor. „Mari firme susţin că ar da reclamă la Starea naţiei, dar le e frică de ce li s-ar putea întâmplă. Am fost la un pas de a semna un contract pe un an cu un mare advertiser, iar în ultimul moment s-a primit un telefon, după ce eu am apărut că invitat la un eveniment organizat de respectivul advertiser, şi mi s-a spus că e mai bine să nu mai semnăm contractul”, spune Dragoş Pătraru în interviu.

„Cum noi îi curentam seară de seară pe toţi, sunt ceva probleme şi la publicitate. Tocmai de-aia cred că locul nostru e la postul public. Suntem feriţi de influenţe, pentru că şefii noştri sunt cetăţenii. Care plătesc taxa tv (din care în producţii nu ajunge aproape nimic, pentru că Parlamentul nu lasă TVR-ul să funcţioneze că lumea şi să dea afară peste o mie de oameni care nu fac nimic, dar iau salariu) ca să vadă cum îi tragem pe politicieni de mânecă. Pe toţi, în mod egal. Or, când cineva sună (oh, şi crede-mă, se sună la TVR că la balamuc, suna toată lumea: politicienii, serviciile, până şi Patriarhul Daniel a sunat să ne oprească emisiunea) să ne transmită să nu mai spunem de unul şi de altul, eu ştiu că suntem pe drumul cel bun, că ne facem treaba, că reprezentăm la TVR interesul acţionarilor, al oamenilor plătitori de taxa. Sigur, nu cred c-o să ne mai ţină mult ăştia, ne inventează ei ceva şi ne scuipă de acolo. Dar până atunci ne facem treaba”, mai spune Pătraru în interviul pentru iqads.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos