8.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalCum ar vrea Rusia si NATO sa o dea la pace? Varianta...

Cum ar vrea Rusia si NATO sa o dea la pace? Varianta lui Medvedev la afirmatiile lui Rasmussen!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia amenință că monitorizează Baza Kogălniceanu

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării...

Tineri din România și Bulgaria îi vor invita la vot pe bucureșteni

„Vote, Please!” este un proiect Erasmus+ are o durată...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Polonia avertizeaza: Rusia ar putea ataca NATO in mai putin de 36 de luni!

Agentia de Securitate Nationala a Poloniei estimeaza ca Rusia...

Rusii iau la misto liderii NATO in privinta unor negocieri de pace, iar fostul presedinte Dmitri Medvedev transeaza discutia spunand ca nu exista cale de discutie fara taritoriile ocupate in prezent de Rusia.

Medvedev pare sa raspunda astfel propunerii fostului sef al NATO Anders Fogh Rasmussen, care a sugerat ca Ucraina sa se alature aliantei fara teritoriile ocupate in prezent de Rusia, scrie The Guardian.
Medvedev, care in prezent este vicepresedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, scrie ca aceasta abordare ar fi practic o recunoastere a faptului ca „Crimeea si Donbass nu mai fac parte din Ucraina”.
„Nu este rau, dar este important sa mergem mai departe. Trebuie sa recunoastem ca Odesa, Nikolaev, Kiev si practic orice altceva nu sunt deloc Ucraina”, a adaugat Medvedev, scrie News.ro, citand The Guardian.

Dmitri Medvedev arata sarcastic ca mai sunt inca trei pasi „inainte de a admite ceea ce este evident”:

ca „Volodimir Zelenski – care nu merge la vot (aluzie la decizia presedintelui ucrainean de a nu organiza anul viitor alegerile prezidentiale la termen din cauza razboiului – n.r.) – nu este presedinte, ci un uzurpator, ca limba ucraineana nu este o limba si ca Ucraina nu este o tara, ci niste teritorii reunite artificial”.

Prin urmare, Ucraina, chiar si fara teritoriile ocupate de Rusia, nu poate fi acceptata in NATO, deoarece nu este o tara, a sustinut Medvedev.

Aceasta notiune inexacta, conform careia Ucraina nu este o tara independenta, ci o parte istorica a Rusiei, se repeta de ceva timp in retorica liderilor rusi. Vladimir Putin a spus acest lucru la summitul NATO din 2008 si din nou in 2014, cand a justificat anexarea ilegala a Crimeei.

Ce a propus Rasmussen
​Anders Fogh Rasmussen, secretar general al NATO in perioada 2009 – 2014, a propus ca Ucraina sa se alature aliantei militare, dar fara teritoriile ocupate de Rusia. Potrivit acestuia, o astfel de aderare partiala ar avertiza Rusia ca nu poate impiedica aderarea Ucrainei la NATO, a scris The Guardian.

Rasmussen a insistat ca un plan pentru aderarea partiala a Ucrainei nu va simboliza o inghetare a conflictului, ci va marca in schimb o determinare de a avertiza Rusia ca nu poate impiedica Ucraina sa se alature aliantei defensive vestice

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version