24.3 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalNetanyahu mai are un dusman. Il cearta pe premierul canadian Justin Trudeau

Netanyahu mai are un dusman. Il cearta pe premierul canadian Justin Trudeau

in:

Stiri pe acelasi subiect

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, l-a criticat miercuri pe omologul sau canadian, Justin Trudeau, pentru apelul sau de a se opri uciderea femeilor si copiilor in Fasia Gaza.

Premierul canadian, Justin Trudeau, a declarat, marti, ca „uciderea femeilor, a copiilor, a bebelusilor” in Fasia Gaza aflata sub asediu trebuie sa inceteze, este cea mai aspra critica a sa fata de Israel de la inceperea razboiului impotriva Hamas, cu peste o luna in urma, informeaza Rador Radio Romania.

Canada a sustinut ca Israelul are dreptul de a se apara impotriva Hamas dupa ce grupul militant palestinian a atacat sudul Israelului in luna octombrie si a ucis 1.400 de persoane si a luat mai mult de 200 de ostatici.

Dar, ca si Statele Unite si alti aliati, si-a exprimat ingrijorarile tot mai mari fata de numarul din ce in ce mai mare de morti din enclava, unde oficialii locali din domeniul sanatatii sustin ca si-au pierdut viata 11.000 de persoane de la inceprea conflictului/.

„Fac apel catre guvernul Israelului sa exercite maxima retinere. Lumea urmareste, la TV, pe social media – auzim marturiile medicilor, ale membrilor familiilor, ale copiilor supravietuitori care si-au pierdut parintii”, a afirmat el. „Lumea este martora la uciderea femeilor, copiilor, nou-nascutilor.

Aceste lucruri trebuie sa inceteze”, a afirmat el in cadrul unei conferinte de presa in provincia vestica Columbia Britanica. Trudeau a afirmat, de asemenea, ca Hamas trebuie sa inceteze utilizarea palestinienilor ca scut uman si ar trebui sa elibereze ostaticii.

„Nu Israelul vizeaza in mod deliberat civilii, ci Hamas care a decapitat, ars si masacrat civili in cele mai mari orori comise impotriva evreilor de la Holocaust”, i-a scris direct miercuri dimineata Netanyahu lui Trudeau intr-o postare pe reteaua X (fosta Twitter).

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version