Acasă Stiri locale Cum arata prima trecere de pietoni inteligenta din Romania! Lumineaza SINGURA in...

Cum arata prima trecere de pietoni inteligenta din Romania! Lumineaza SINGURA in intuneric!

O trecere de pietoni inteligentă, care îi avertizează vizual pe șoferi atunci când cineva trece strada, a fost instalată în Tulcea.

Trecerea de pietoni inteligentă, un proiect pilot la nivel național, a fost realizată în ultimele două săptămâni în apropiere de centrul orașului, însă timpul maxim de amenajare este de două zile, potrivit inventatorului Adrian Trifan. Ea va lumina intermitent atunci când nu este folosită de pietoni și continuu atunci când pietonii vor traversa strada, transmite agerpres.ro

Dalele din sticlă securizată au fost fabricate la Bacău, iar investiția în valoare de peste 10.000 de euro, suportată integral de tulcean, are o garanție de cel puțin cinci ani.

“Lucrările de amenajare au durat aproape 10 zile, din cauză că fie nu aveam utilaje la dispoziție, fie nu aveam muncitori. În plus, am avut surpriza ca sticla securizată, rezistentă la trafic, să fie vandalizată cel mai probabil. În mod normal, lucrările nu trebuie să dureze mai mult de două zile”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Adrian Trifan, în vârstă de 43 de ani.

El a depus cererea de brevetare la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) în luna noiembrie a anului 2014 și a obținut certificatul în luna august a acestui an. “Sunt foarte multe străzi pe care nu se poate interveni, datorită faptului că drumul este în garanție, iar din acest motiv lucrăm acum la varianta acestei treceri de pietoni care se va lipi pe carosabil”, a menționat Trifan.

trecere de pietoni inteligentă

Administrațiile locale din Constanța și București s-au arătat deja interesate de trecerea de pietoni care va fi inaugurată oficial luni, 21 noiembrie, la ora 17.00, pe strada Babadag din municipiu.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCARNAGIU in Vrancea! Un TIR scapat de sub control a omorat 4 oameni, a ranit 6 si altii sunt INCARCERATI!
Articolul următorUn roman stabilit in Italia asculta manele la maxim, in plina noapte! Ce a urmat o sa regrete toata viata!