13.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATECum, Europa nu e Raiul pe Pamant?! Mii de refugiati SE INTORC...

Cum, Europa nu e Raiul pe Pamant?! Mii de refugiati SE INTORC acasa DEZAMAGITI!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Mii de refugiaţi irakieni care au ajuns în Finlanda anul trecut au decis să-şi anuleze solicitările de azil şi să se întoarcă acasă în mod voluntar, din motive familiale sau dezamăgiţi de viaţa în ţara nordică, relatează agenţia de presă Reuters.

Deşi în Germania şi în Suedia s-au înregistrat cele mai multe solicitări de azil în cursul anului trecut (1,1 milioane în Germania şi 160.000 în Suedia) din Europa, şi Finlanda se confruntă cu un val de imigranţi în condiţiile în care numărul acestora a crescut de aproape zece ori, de la 3.600 cât se înregistraseră în 2014 la 32.500 în 2015.

Aproximativ două treimi dintre solicitanţii de azil de anul trecut din Finlanda sunt bărbaţi tineri din Irak, însă o parte dintre aceştia au început să renunţe la solicitări, pentru a se întoarce în ţară, astfel că autorităţile finlandeze vor începe să-i îmbarce în curse aeriene spre Bagdad de săptămâna viitoare.


Citeste si:

Traseul refugiatilor catre Europa SE MUTA PRIN Romania! Vezi judetele CELE MAI AFECTATE!

Baietel de 10 ani VIOLAT de un refugiat musulman, in centrul VIENEI!


Potrivit oficialilor finlandezi, circa 4.100 de imigranţi şi-a anulat cererile de azil, numărul acestora urmând să crească până la 5.000 în lunile următoare, scrie zf.ro.

„Băieţelul meu este bolnav, trebuie să mă întorc acasă”, a declarat Alsaedi Hussein, în timp ce cumpăra un bilet de avion către Bagdad dintr-o agenţie turistică din Helsinki.

Patronul agenţiei, Muhiadin Hassan, a precizat că vinde zilnic între 15 şi 20 de bilete de avion spre Bagdad. „A fost o solicitare mare în ultimele câteva luni”, a declarat Hassan.

Majoritatea celor care iniţial intenţionau să se stabilească în Finlanda au mărturisit serviciilor de imigraţie că doresc să se întoarcă la familiile lor, dar unii s-au declarat dezamăgiţi de viaţa în ţara nordică.

„Unii spun că durata procesului de obţinere a statutului de azilant şi condiţiile din Finlanda, sau ce li s-a spus de către oamenii cărora le-au plătit sume de bani pentru a ajunge aici nu s-au ridicat la nivel aşteptărilor lor”, a indicat Tobias van Treeck, un responsabil al Organizaţiei Internaţională pentru Migraţie (OMI).

„Unii declară că nu le place mâncarea de aici, că e prea frig sau că nu se simt bineveniţi în Finlanda. Sunt multe motive”, explică Hassan, patronul unei agenţii turistice din Helsinki.

Aproximativ 80% dintre imigranţii care se întorc acasă sunt irakieni. Doar 22 dintre cei 877 de sirieni şi 35 dintre cei 5.214 afgani care au depus cereri de azil în Finlanda anul trecut au solicitat să se întoarcă în ţările lor.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version