Acasă Dolj Cum isi respecta statul roman cetatenii? Doi tineri s-au ales cu DOSAR...

Cum isi respecta statul roman cetatenii? Doi tineri s-au ales cu DOSAR PENAL si risca PUSCARIA pentru ca au reparat drumul din fata casei!

800

Doi tineri dintr-o comună din Dolj riscă să ajungă la închisoare după ce au reparat o stradă. Reclamaţi la Poliţie de câţiva vecini, oamenii sunt cercetaţi acum pentru lucrări fără autorizaţie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, acuzaţii riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă, anunta digi24.ro.

„Când ploua nu se putea circula pe strada asta. Şi am pus cărămizile astea din demolări”, spun ei.

Sătui să vadă cum strada se transformă în mlaştină, la fiecare ploaie mai serioasă, oamenii s-au mobilizat şi au pietruit drumul.

„Poliţiştii Secţiei 4 Rurală Coşoveni au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de executare de lucrări neautorizate în zona drumului public”, spune Cătălin Dochia, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Vestea i-a lăsat fără cuvinte pe localnicii implicaţi.

Ne-am făcut drumul şi ne-am ales cu dosar penal. Cum să văd lucrurile? Domnii de la primărie mi-au zis că este în regulă, că am făcut un lucru bun”, spune unul dintre tinerii care au pietruit strada.

„Asta este ca la noi la români. Omul ăla a investit aici. A băgat bani, a băgat să îşi facă frumos să ajungă acasă şi nu o să o ia de bine, o ia de rău”, spune un vecin.

Edilul e de partea oamenilor, mai ales că primăria nu are şi nu a avut niciodată bani pentru asfaltarea străzii cu pricina.

„Nu îmi amintesc ca primăria Malu Mare să fi făcut vreo lucrare acolo, în afară de deszăpezire. În rest primăria Malu Mare nu a făcut nicio lucrare acolo. Ce ştim că acolo s-a pus piatră cândva, în vremuri străvechi”, spune Ilie Dodocioiu, primarul din Malu Mare.

Comuna Malu Mare are peste 90 de kilometri de străzi. Asfalt, însă, are pe doar doi kilometri.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos