Acasă ACTUALITATE Cum ne citeste SRI e-mailurile si are acces la conturile noastre de...

Cum ne citeste SRI e-mailurile si are acces la conturile noastre de facebook!

Serviciul Român de Informații (SRI) a inițiat două licitații prin care urmărește să cumpere o aplicație software și un echipament IT pentru analiza echipamentelor utilizate în comunicații, dar și a datelor rezultate din exploatarea în cloud a conturilor de email și de socializare. 

Astfel, SRI vrea să se doteze cu Cellebrite Cloud Analyzer, un software pentru analizarea datelor rezultate din exploatarea în cloud a conturilor de email și de socializare, precum și un sistem tehnic de analiză a echipamentelor utilizate în domeniul comunicațiilor (Cellebrite UFED 4PC sau echivalent).

Aplicația și echipamentul IT menționate anterior sunt produse de Cellebrite, o companie israeliană specializată în instrumente de analiză care permit agențiilor guvernamentale să spargă telefoanele mobile, acțiuni necesare pentru desfășurarea anchetelor.

Contactat de Profit.ro pentru clarificări, Serviciul Român de Informații nu a prezentat detalii, transmițând doar mulțumiri pentru interes și asigurând că va răspunde în termenul legal.

Sursa: Profit.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAstazi este o zi sfanta pentru toti credinciosii! Ce nu e bine sa faci de ”Mosii de toamna” ca sa-ti mearga bine?
Articolul următorUn ministru in guvernul Tudose tocmai si-a cumparat vila in Franta